Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Ćorić: Češće ćemo informirati o kvaliteti vode i zraka u Brodu

Vjerujem kako će vrijeme pokazati da smo spremni na realizaciju svih koraka potrebnih za povećanje kvaliteta života građana Slavonskog Broda, kazao je ministar

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
12 komentara

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je u ponedjeljak da će informiranje o kvaliteti vode i zraka u Slavonskom Brodu biti nešto češće i izravno, te najavio da je ministar zdravstva Milan Kujundžić preuzeo na sebe taj dio obveza.

Ćorić je na radionici u Hrvatskoj gospodarskoj komori, posvećenoj nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, prokomentirao zahtjev prosvjednika iz Slavonskog Broda da ih se svakog mjeseca izvještava o kvaliteti vode i zraka u tom gradu, rekavši da će informiranje Brođana ubuduće biti češće i izravno. 

PROSVJED U ZAGREBU Brođani došli pred Vladu: 'Mi vas plaćamo, a vi nas trujete'

Na sastanku održanom u subotu nakon prosvjeda Brođana na Markovu trgu pod nazivom "Svi za djecu - Brod plovi", premijeru Andreju Plenkoviću i Ćoriću su prosvjednici iznijeli svoje zahtjeve, među kojima je i kontinuirana komunikacija o problemima onečišćenja zraka i vode u Slavonskom Brodu.

"U kontekstu tog problema, jer nije riječ samo o problemu informiranja, Ministarstvo zdravstva će na određeni način iskoračiti, a ministar Milan Kujundžić je preuzeo na sebe taj dio obveza", istaknuo je Ćorić.

GRAD SL. BROD: "U tlu su pronađene velike koncentracije mineralnih ulja"

"Vjerujem kako će vrijeme pokazati da smo spremni na realizaciju svih koraka potrebnih za povećanje kvaliteta života građana Slavonskog Broda, te da će se nastaviti proces plinifikacije i modernizacije rafinerije u Bosanskom Brodu, što će značiti i čišći zrak za građane Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije", poručio je Ćorić. 

'SVI ZA DJECU - BROD PLOVI' Brodske mame prosvjedovat će u subotu na Trgu svetog Marka

Na upit o navodno slabom interesu za zakup kapaciteta za LNG terminala Ćorić je odgovorio da u prvoj fazi nisu ni očekivali značajniji interes za zakup LNG-a. Zakonodavni okvir je na javnoj raspravi, a obvezujuće ponude imaju prvu, drugu i treću fazu, pa vjerujemo da će u drugoj i trećoj fazi biti znatno veći interes za LNG terminal, rekao je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message