News

Komentari 17

Crni rekord u Rusiji: U jednom danu od korone umrlo 652 ljudi

Crni rekord u Rusiji: U jednom danu od korone umrlo 652 ljudi

Vlasti su naredile restoranima i kafićima da na ulazu gostima skeniraju QR kodove kako bi potvrdili jesu li cijepljeni dok je poslodavcima naređeno da 30 posto svojih necijepljenih radnika pošalju na rad od kuće

Rusija je danas zabilježila rekordan broj umrlih od korone od početka epidemije u toj zemlji. U Rusiji trenutno hara treći val kojeg dodatno pogoršava delta soj koji se brzo širi, a vlasti u Moskvi su uvele obavezno cijepljenje kako bi pojačale procijepljenost stanovništva, prenosi The Moscow Times.

U posljednja 24 sata od posljedica zaraze koronom preminulo je 652 ljudi. Posljednji takav crni rekord zabilježen je 24. prosinca kada je u jednom danu u Rusiji preminulo 635 ljudi.

St. Petersburg koji je ovoga tjedna domaćin četvrtfinalnom susretu Europskog prvenstva u nogometu također bilježi rekordni broj od 119 umrlih u jednom danu.

Najgore je u Moskvi gdje je drugi dan za redom preminuo rekordan broj ljudi. Jučer je zabilježeno 124 preminulih, a danas 121.

Vlasti su naredile restoranima i kafićima da na ulazu gostima skeniraju QR kodove kako bi potvrdili jesu li cijepljeni dok je poslodavcima naređeno da 30 posto svojih necijepljenih radnika pošalju na rad od kuće.

U Rusiji je danas zabilježeno 20,616 novih slučajeva zaraze.

Nakon uvođenja obaveznog cijepljenja u pojedinim regijama broj cijepljenih prvom dozom narastao je na 23 milijuna.