Obavijesti

News

Komentari 5

Crni rekord u Srbiji: U 24 sata 8.467 novih slučajeva zaraze

Crni rekord u Srbiji: U 24 sata 8.467 novih slučajeva zaraze

Od početka epidemije 6. ožujka prošle godine do sada je testirano 5.601.570 uzoraka i registrirano ukupno 926.269 slučajeva zaraze, a službeno su prijavljena 8.142 smrtna ishoda

VIDEO

U protekla 24 sata u Srbiji je od posljedica koronavirusa preminulo 45 osoba, a među 26.292 testirana uzorka potvrđeno je 8.467 novih slučajeva zaraze, što je dosad rekordan broj na dnevnoj razini od početka četvrtog vala pandemije.

Povećan je i broj  pacijenata na bolničkom liječenju te ih ima 6.155, od kojih 251 na respiratorima, priopćilo je Ministarstvo zdravlja.

Od početka epidemije 6. ožujka prošle godine do sada je testirano 5.601.570 uzoraka i registrirano ukupno 926.269 slučajeva zaraze, a službeno su prijavljena 8.142 smrtna ishoda covida 19.

Srbija je od početka pandemije na dnevnoj razini najviše zaraženih imala 30. ožujka ove godine - 9.983. 

Rusija: U posljednja 24 sata od covida-19 umrlo 852 ljudi, najviše do sada

U posljednja 24 sata u Rusiji je od komplikacija vezanih uz covid-19 umrlo 852 ljudi, najviše od početka izbijanja pandemije, objavio je u utorak državni statistički ured.

Broj umrlih u jednom danu raste već mjesecima, a najviši porast se bilježi posljednjih dana.

Do sada je u Rusiji od posljedica zaraze koronavirusom umrlo 205.500 ljudi.

S gotovo 20.000 novozaraženih diljem zemlje svakodnevno, postoji bojazan među stanovništvom da će možda biti potrebno uvesti mjere ograničenja kako bi se zaraza ponovno zauzdala.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je za državnu novinsku agenciju Ria Novosti kazao da će svaka ruska regija morati sama odlučiti o mogućem uvođenju restrikcija.

Prema posljednjim podacima, u Rusiji je potpuno cijepljeno nešto manje od 30 posto stanovništva, iako je ta zemlja u kolovozu 2020. bila prva u svijetu koja je proizvela uspješno cjepivo protiv koronavirusa, SARS-CoV-2.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...