Obavijesti

News

Komentari 1

Crnogorska oporba htjela rušiti Krivokapićevu vladu, odustali od glasanja o povjerenju

Crnogorska oporba htjela rušiti Krivokapićevu vladu, odustali od glasanja o povjerenju

Kao razlog povlačenja naveli su inicijativu vladajućeg prosrpskog Demokratskog fronta, koji je u subotu najavio da će podnijeti inicijativu za skraćenje mandata aktualnog saziva skupštine

VIDEO

Crnogorska oporba povukla je u ponedjeljak, uoči početka sjednice parlamenta, prijedlog o izjašnjavanju o povjerenju vladi Crne Gore, iako je prethodno tvrdila da će imati dovoljno glasova da obori vladu premijera Zdravka Krivokapića.

Kao razlog povlačenja naveli su inicijativu vladajućeg prosrpskog Demokratskog fronta, koji je u subotu najavio da će podnijeti inicijativu za skraćenje mandata aktualnog saziva skupštine, kako bi se izvanredni parlamentarni izbori održali na proljeće.

Demokratski front sastavni je dio sadašnje vladajuće većine ali od početka se protive ekspertnoj vladi Zdravka Krivokapića tvrdeći da su u njoj trebali biti političari iz tog političkog saveza, a nerijetko su podršku vladinim prijedlozima u parlamentu uvjetovali pozicioniranjem njihovih članova unutar tijela vlasti.

“Smatramo da, bez odlaganja, treba otpočeti razgovore o formiranju nove parlamentarne većine”, navodi se u zajedničkom priopćenju oporbe, koja je, kako su naveli, uvjerena da će stvaranjem nove parlamentarne većine biti stvorene neophodne pretpostavke za pad vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Za rušenje crnogorske vlade falit će jedan glas: 'Zlatni glas platit će desetke milijuna eura'
Za rušenje crnogorske vlade falit će jedan glas:  'Zlatni glas platit će desetke milijuna eura'

“Iz tog razloga, povlačimo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja vladi Crne Gore”, priopćila je oporba.

U prijedlogu za razrješenje vlade, koji su crnogorskom parlamentu krajem studenog dostavili zastupnici Demokratske partije socijalista (DPS), albanskih nacionalnih stranaka, Bošnjačke stranke, SDP-a i Socijaldemokrata, navodi se da je Crna Gora pod ovom vladom dovedena u najveću političku i institucionalnu krizu od uvođenja višestranačja. Tome je najviše doprinijela situacija vezana uz status Srpske pravoslavne crkve za koju tvrde da drži ključne poluge unutar crnogorske vlade.

Za rušenje vlade oporba je trebala osigurati svega jedan glas zastupnika vladajućih stranaka, a tjednima se uoči sjednice spekuliralo da se za „zlatni glas“ nudilo i nekoliko desetaka milijuna eura.

U političkim krugovima ranije se spominjala mogućnost formiranja manjinske vlade koju bi podržali i zastupnici Ujedinjene reformske akcije /URA/ Dritana Abazovića, koji su sada dio vladajuće većine, a u kojoj ne bi bilo DPS-a Mila Đukanovića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.