Obavijesti

News

Komentari 13

Croatia Summit u Dubrovniku: Okupljene pozdravio Milanović

Croatia Summit u Dubrovniku: Okupljene pozdravio Milanović
6

Glavna tema dvodnevnog summita je 'Izgradnja države i EU iskustvo', a raspravljat će se o trenutačnim političkim, sigurnosnim i gospodarskim aspektima

VIDEO

Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović otvorio je ovogodišnji Croatia Summit u petak u Dubrovniku. Na dvodnevnoj konferenciji glavna tema je 'Izgradnja države i EU iskustvo', a raspravljat će se o trenutačnim političkim, sigurnosnim i gospodarskim aspektima i mogućnostima izgradnje stabilne i prosperitetnije budućnosti za zemlje jugoistočne Europe i šireg susjedstva EU. Osim predstavnika iz Europe i Sjeverne Amerike skupu su nazočni i predstavnici južnog Mediterana.

- Smatram da je u našoj Regiji i južnom Sredozemlju potrebno poticati svijest da je država servis građana, ali i da oni pripadaju toj državi te da od nje i njezinih institucija imaju pravo očekivati pružanje kvalitetnih usluga, kazao je, među ostalim, premijer Milanović te pozvao sve države članice EU da dovrše postupak ratifikacije ugovora o pristupanju Hrvatske Europskoj uniji kako bi Hrvatska postala punopravna članica EU 1. srpnja 2013. godine.

Predsjednik Ivo Josipović je naglasio kako je Hrvatska završila pregovore za članstvo u EU u vrijeme jedne od najvećih kriza u povijesti EU i ponekad je izgledalo kontraproduktivno ući u EU što je pokazalo vitalnost Hrvatske EU.

- Hrvatskoj je stabilnost njenog susjedstva od vitalnog nacionalnog interesa. Stoga se u cijelosti zalažemo za nastavak integracijskih procesa zemalja u regiji-istaknuo je, među ostalim predsjednik Josipović.

Vlada Republike je domaćin dvodnevnoj, sedmoj po redu međunarodnoj konferenciji predsjednika Vlada, ministara vanjskih poslova, kao i ostalih gostiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.