Obavijesti

News

Komentari 36

Zacrvenila se Hrvatska: Kiši se ne nazire kraj, prijete i poplave

Zacrvenila se Hrvatska: Kiši se ne nazire kraj, prijete i poplave
8

Obilnih pljuskova i grmljavina bit će osobito na Jadranu i područjima uz njega. Obilna kiša u dijelovima kontinentalne Hrvatske mogla bi izazvati bujične poplave. U brojnim mjestima jugo je poplavilo rive

VIDEO

Novo snažno nevrijeme donosi nam obilnu kišu i puno vjetra u sljedeća dva dana, zbog čega je za jug Dalmacije objavljen i crveni Meteoalarm

Grad Dubrovnik objavio je na svojim stranicama upozorenje zbog vremenskih uvjeta i mogućnosti oštećenja konstrukcija, rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Dubrovački dnevnik navodi kako su na Petki izmjerili udar juga od čak 143 km/h.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

00:52

Iz DHMZ-a najavljuju kako će obilnih pljuskova i grmljavina biti osobito na Jadranu i područjima uz njega, ali bi obilna kiša u dijelovima kontinentalne Hrvatske mogla izazvati bujične poplave i porast vodostaja te uvođenje redovnih mjera obrane od poplava. Najveća količina oborina očekuje se s utorka na srijedu, kad će pasti između 50 i 150 mm na pojedinim lokalitetima duž obale i u gorju.

No u Veloj Luci je i ta prognoza premašena. Tako je u posljednja 24 sata tamo palo 222 litre kiše, što znači da je u jednom danu pala dvostruka prosječna mjesečna količina oborina, prenosi Dalmacija danas te navodi kako su oborine izazvale bujice, a ima i poplavljenih podruma.

Jedno od najjačih juga u godini, koje će na udare biti i orkansko, poplavit će rive na Jadranu. Jugo će jačati kroz dan, pa će od sredine dana biti olujno, a moguće i s orkanskim udarima. Istramet tako javlja da je već u brojnim gradovima zabilježena izražena plima, a u Puli je dosad palo 46 mm kiše. Uz Pulu, najviše je kiše palo u Vodnjanu i Marčani. 

Antenal jutros, plima! Video: Tina Kovac

Posted by IstraMet on Tuesday, November 12, 2019

U Rovinju je već jaka plima, što nas tek očekuje poslijepodne? Foto: Jakov Šolar

Posted by IstraMet on Tuesday, November 12, 2019

Najmanje će kiše biti na krajnjem istoku zemlje gdje mjestimice može i izostati. Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti između 9 i 14, a na Jadranu i krajnjem istoku zemlje od 14 do 19 °C.

Jako jugo nošeno valovima pogodilo Brodaricu

Srijeda će nam opet donijeti češću i obilnu kišu u Dalmaciji, a u ostalim područjima će biti povremena, dok će krajem dana doći do djelomičnog razvedravanja. Na Jadranu će jugo slabiti i to prvo na sjevernom dijelu. Jutarnje temperature bit će od 7 do 12, na Jadranu 12 do 17. Najviša dnevna između 12 i 17, a u Dalmaciji i Slavoniji i do 19 Celzija.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.