Obavijesti

News

Komentari 139

Čudo u Petrinji: 'Djevojka je bila ispod hrpe cigala, kopali smo četiri sata. Izvukli smo je'

Čudo u Petrinji: 'Djevojka je bila ispod hrpe cigala, kopali smo četiri sata. Izvukli smo je'

Tim JVP-a Novska izvukao je ženu koja je nakon snažnog potresa u utorak u Petrinji ostala zatrpana u uredu u gradskoj upravi. Od siline udara urušio se dio krova te zgrade u centru, kao i brojni zidovi

Koliko su vrata ureda bila visoka, toliko je unutra bilo cigle i betona. Četiri smo sata kopali da je izvučemo. Toliko samo mogu zasad reći koliko je intervencija bila zahtjevna, rekao nam je Zlatko Pješ, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Novska.

Fotelja ju je spasila

Njihov tim izvukao je ženu koja je nakon snažnog potresa u utorak u Petrinji ostala zatrpana u svom uredu u gradskoj upravi. Od siline udara urušio se dio krova te zgrade u centru, kao i brojni zidovi.

'Bježali smo s pelenama i 50 €, Hvala mesaru iz Konzuma i tetama iz Bipe, još plačemo'
'Bježali smo s pelenama i 50 €, Hvala mesaru iz Konzuma i tetama iz Bipe, još plačemo'

Zaposlenica je ostala sama u prostoriji na drugom katu.

- Kad se počelo tresti, nekako se uspjela zaštititi uredskom foteljom i to ju je spasilo. Nanjušili su je i potražni psi, nekako smo uspjeli komunicirati s njom. Tad je počeo teži dio, kopanje, da bi je spasili - ispričao je Pješ.

Pogledajte video: Strašan potres razorio Banovinu

Prvo su došli do njezine glave što je bilo ključno. Tad je intervenirao i liječnik koji joj je dao kisik.

Bila je pri svijesti.

- Morali smo je držati budnom. Nije ništa govorila. Želimo joj puno sreće i brz oporavak - Kaže Pješ.

>>> Jučer je u jednom od najjačih potresa u povijesti na ovim prostorima, magnitude 6.4 po Richteru kod Petrinje i Siska, poginulo sedmero. Petrinja je u ruševinama, Sisak je također pretrpio golema oštećenja. Ljudi u Petrinji, Sisku i okolnim mjestima bdijeli su uz vatru, promrzli, neki su spavali na kiši, drugi u automobilima... Među poginulima je djevojčica. Pratite sve o potresu na jednom mjestu, javljanja reportera s mjesta potresa, izjave, svjedočanstva, priče... >>>