Obavijesti

News

Komentari 31

'Čuljak je od Sanadera tražila da stopira nadzor njenih tvrtki'

U nastavku suđenja Dijani Čuljak i Vladimiru Šelebaju za aferu Core media svjedočio je Goran Šarić na kojeg je Čuljak pokušala utjecati te završila u pritvoru

VIDEO

Vladimir Šelebaj rekao mi je da je njegova tadašnja supruga Dijana Čuljak pokušala zaustaviti porezni nadzor nad njihovim tvrtkama. Za pomoć je molila tadašnjeg premijera Ivu Sanadera, ministra financija Ivana Šukera i šefa Porezne uprave Ivicu Mladinea. No, nije uspjela. Porezni nalaz je izvršen i bio je katastrofalan. U pitanju je bio iznos od 10 milijuna kuna koji poreznicima nisu mogli opravdati - svjedočio je u utorak na Županijskom sudu u Zagrebu u procesu "Core Media" Goran Šarić nekadašnji intimni partner Dijanine sestre Maje. 

Čuljak je lani u veljači pokušala utjecati na njega da svjedoči u njezinu korist zbog čega je i završila u pritvoru u Remetincu. Prema optužnici, supružnici Šelebaj i Čuljak su ilegalnu dobit dijelili popola. Nelegalne transakcije događale su se u razdoblju od 2005. do 2008. godine. Preko fiktivnih računa tvrtki izvlačili su novac za milijunske nepostojeće poslove, a isplaćivali su i stotine tisuća kuna provizije. Državni proračun time su oštetili za oko četiri i pol milijuna kuna.

- Jedan prijatelj Stanko Zeko rekao mi je da je čuo u nekom društvu kako pričaju da će se Dijana meni i Hloverki Novak Srzić "na....ti mater", doslovno tako mi je rekao. Zašto Hloverka? Ne znam - dometnuo je na upit sutkinje. 

Šarić je ispričao da je bio svjedok svađe supružnika. Čuljak je bila ljuta i vrijeđala ga zbog negativnog poreznog nalaza. Šarić je poput prethodnih svjedoka ponovio tezu da je Šelebaj bio čovjek za financije i papire, a da je tzv. kreativni dio posla s ljudima dogovarala Čuljak koja se baš i nije razumjela u porezni dio priče.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako sud supružnike proglasi krivima morat će vratiti svaki po 11,5 milijuna kuna nezakonite zarade. Svoju krivnju priznali su suradnici suoptuženici Vlado Bućan i Igor Šumaković te Mario Cikač, uvjetno osuđen na 22 mjeseca zatvora uz rok kušnje od pet godina i novčanom kaznom od 480 tisuća kuna. Nažalost, Cikač je prije desetak dana tragično preminuo na odmoru u Dalmaciji.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a