News

Komentari 69

Curica "zaokružila" broj: Od danas nas ima sedam milijardi

Curica "zaokružila" broj: Od danas nas ima sedam milijardi

Danica May Camacho rodila se na Filipinima u Manili u nedjelju dvije minute prije ponoći. Njenim rođenjem Zemlja danas službeno ima sedam milijardi stanovnika

Rođenjem djevojčice Danice May Camacho na Filipinima Zemlja od danas službeno ima sedam milijardi stanovnika. Roditeljima curice, majci Camilli i ocu Floranteu, rođenje njihova djeteta čestitalo je osoblje bolnice u Manili, a ubrzo nakon što je došla na svijet u bolnicu su došli brojni novinari. 

Danica se rodila dvije minute prije ponoći u nedjelju, a težila je 2,4 kilograma. 

- Prekrasna je. Ne mogu vjerovati da se zahvaljujući njoj broj stanovnika na Zemlji zaokružio na sedam milijardi - kazala je njena majka. Dodaje kako joj je to drugo dijete.

Predstavnici UN-a su roditeljima curice poklonili malu tortu i uvjerenje o sedam milijarditom čovjeku na svijetu, javlja Daily Mail

Prema UN-u, šest-milijarditi čovjek rodio se 12. listopada 1999. godine u Sarajevu. UN je 11. srpnja 1987. godine proglasio da se u Zagrebu rodio petmilijarditi stanovnik Zemlje, Matej Gašpar.

Kina je i dalje najmnogoljudnija zemlja na svijetu s 1,35 milijardi ljudi, a nakon nje slijedi Indija s 1,24 milijardi stanovnika.

Najčitaniji članci