Obavijesti

News

Komentari 7

Curici (11) lice zbog bolesti izjeda samo sebe, ali do pola

Curici (11) lice zbog bolesti izjeda samo sebe, ali do pola
5

Christine Honeycutt (11) ima bolest zbog koje joj propada tkivo te joj se jedna polovica lica čini znatno starijom i manjom. Već je bila na rekonstrukciji lica

VIDEO

Christine Honeycutt (11) iz Južne Karoline  ima rijedak poremećaj zbog kojeg joj polovica lica izgleda starije od druge. Zbog Parry-Rombergovog sindroma njen imunološki sistem napada samog sebe i uništava jednu stranu lica. 

Nova nada za curicu pojavila se s pionirskom operacijom kojom bi joj liječnici mogli rekonstruirati lice. Kad su joj dijagnosticirali sindrom liječnici su njenoj mami Vicki (44) rekli da lijeka nema te da moraju čekati da bolest završi svoj proces uništavanja te joj tek dvije godine kasnije operirati lice. 

U međuvremenu bi trebala čekati i gledati kako jedna strana lica njene kćeri propada dok joj imunološki sustav izjeda tkivo između mišića, kostiju i kože. Koža gubi na elastičnosti i zategne se, pa kosti ne mogu normalno rasti zbog čega bi djevojčici jedna strana lica ostala manja, 'isušena', košćata. Još gore posljedice bolest bi mogla ostaviti u slučaju da napadne lubanju i ostavi ju slijepu te joj uništi sinuse. 

Majka nije htjela sjediti prekrštenih ruku, pa je pronašla kirurga koji je bio spreman djevojčicu operirati prije no što ju bolest uništi. Prvom devetosatnom operacijom u studenom zamijenio joj je tkivo koje je počelo izumirati. Zamijenio ga je tkivom iz stražnjice. Christine čekaju još dvije operacije kojima će joj kirurg John Siebert rekonstruirati nos i čeljust. 

Iako operacije neće zaustaviti bolest, liječnik će ovako moći kontrolirati njene posljedice. Christinina mama pokrenula je neprofitnu organizaciju kako bi pomogla drugoj djeci koja boluju.

- Moje dijete je predivno i sad želimo pomoći i drugoj djeci, rekla je Vicki za Daily Mail. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C