Obavijesti

News

Komentari 32

'Cvitan nas je uvjeravao da nije ugrožena njegova neovisnost'

'Cvitan nas je uvjeravao da nije ugrožena njegova neovisnost'
1

Na upit novinara smatra li da je istraga u aferi "Dnevnice" provedena dobro, Bauk je izbjegao izravna odgovor, kazavši da bi o tome morao malo duže odgovarati i onda bi se spetljao

VIDEO

Predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe Arsen Bauk izjavio je u srijedu nakon sjednice na kojoj se raspravljalo o aferi "Dnevnice" da ih je glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan uvjeravao kako nije ugrožena neovisnost državnog odvjetnika i da je u tome bio "dosta uvjerljiv".

 "Cvitan nas je uvjeravao i bio je dosta uvjerljiv", izjavio je  Bauk nakon sjednice ne želeći komentirati odgovore glavnog državnog odvjetnika koje je davao članovima saborskog Odbora.

 Na upit novinara smatra li da je istraga u aferi "Dnevnice" provedena dobro, Bauk je izbjegao izravna odgovor, kazavši da bi o tome morao malo duže odgovarati i onda bi se spetljao. "Da mislim da je, onda bi kratko odgovarao", ustvrdio je.

 Dodao je kako o tome članovi saborskog Odbora za pravosuđe imaju različito mišljenje i da se ono svodi na to - jesu li sve potrebne informacije utvrđene prije nego su  poduzeti određeni koraci.

 "Po mom mišljenju, prije povlačenja određenih poteza nisu utvrdili ono što su, po mom mišljenju, trebali utvrdit, a na ostalo nemam primjedbe", rekao je Bauk.

 Zajedničku konferenciju za novinare premijera Andreja Plenkovića i glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana, Bauk je, međutim, ocijenio dvojbenom.

 Na izjavu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović kako ima podatke o nekim drugim predmetima, Bauk je izjavio da "vjerojatno predsjednica ima informacije o događajima iz budućnosti s obzirom na njezin stav čime bi se trebalo baviti Državno odvjetništvo".

 Potpredsjednica saborskog Odbora za pravosuđe Marija Jelkovac (HDZ) izjavila je kako je zaključak sjednice, što se tiče HDZ-a, da ni u kojem slučaju nije ugrožena niti neovisnost djelovanja glavnog državnog odvjetništva niti da je bilo ikakvog potencijalog utjecaja na rad DORH-a, a što je potvrdio i sam glavni državni odvjetnik Cvitan.

"Vjerujući u njegov integritet kao stručne i profesionalne osobe, zaista smatrao da on sebe ne bi niti doveo u tu poziciju", naglasila je Jelkovac.

 Dodala je kako je procjena glavnog državnog odvjetnika Cvitana, u slučaju 'Dnevnice' bila da zajedno s premijerom Andrejom Plenkovićem izvijesti javnost o onome što je otkriveno i da ima apsolutno povjerenje u njegov rad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.