Obavijesti

News

Komentari 1

Da bi pobijedila rijetki oblik raka morali joj amputirati nos

Da bi pobijedila rijetki oblik raka morali joj amputirati nos
2

Jade (15) oboljela je od rijetkog oblika tumora koji pogađa meko tkivo. Sada je u remisiji. Rekonstruirali su joj novi nos kojeg su napravili od kože sa čela

VIDEO

Radije ću ostati bez njuha nego da imam rak, kaže hrabra Jade Swain (15) kojoj su liječnici zbog tumora morali amputirati nos. Tinejdžerica iz engleskog Derbyja oboljela je od rijetkog oblika raka rabdomiosarkoma, koji pogađa meko tkivo. Nakon amputacije liječnici su joj rekli kako joj osjetilo njuha neće biti kao prije. Prije dvije godine na vrhu nosa pojavila joj se mala kvržica nalik potkožnom prištu. No kvržica je uskoro narasla do veličine trešnje. Prilikom prvog pregleda kod liječnika dijagnosticirali su joj kronično kožno oboljenje i dali antibiotike.

- Ni nakon šest mjeseci otkako sam prestala uzimati antibiotike kvržica se nije smanjivala. Ovoga puta doktori su sumnjali na cistu pa su me poslali na biopsiju. Tada sam bila uvjerena da imam rak jer sam dosta toga pročitala na internetu. Rekla sam to i svom liječniku ali on me uvjeravao kako sigurno nije posrijedi tumor - priča Jade.

Rezultati biopsije potvrdili su Jadeine sumnje. Ona i njezin liječnik bili su u šoku. Nitko u njezinoj obitelji nije imao rak pa su strašne vijesti dotukle tinejdžericu.

- Sablaznila sam se čuvši da moram na amputaciju. Nakon operacije dali su mi protezu koja mi je stalno padala s lica jer ljepilo nije dobro držalo. Na kraju sam nosila gazu - prisjeća se Jade. Dodaje kako je nakon operacije potpuno izgubila osjet njuha, no on joj se polako vraća.

No loše vijesti ponovno su zatekle Jade. Liječnici su otkrili kako joj se tumor proširio na vrat i nogu te su je poslali na zračenja. U remisiji je od prošlog rujna. Tada su joj i rekonstruirali nos koje su napravili od kože na čelu. Jade se vratila svoj svakodnevnim obavezama, u školu još ne ide, a profesori joj dolaze doma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu