Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
52 komentara

'Da, ubio je majku i njezinog ljubavnika, ali ovo me šokiralo'

Kako sam kasnije doznao Edin je imao jako teško djetinjstvo iz kojeg je nosio traume. Najvjerojatnije je to utjecalo na donošenje njegovih iznenadnih odluka, rekao je stariji muškarac iz Gornjeg Šehera

Foto: Franjo Lepan/24sata
52 komentara

Velika potraga u BiH za ubojicom Edinom Gačićem (42) ušla je u osmi dan, ali mu i dalje nema traga. U utorak je vlada Sarajevske županije raspisala nagradu u iznosu od 50.000 KM (oko 190.000 kuna) za prijavitelja čije informacije dovedu do njegovog uhićenja. 

BIH: LOV NA EDINA GAČIĆA Za svirepim ubojicom raspisali nagradu od gotovo 190.000 kn  

POGLEDAJTE VIDEO:

Bili smo u Gornjem Šeheru, predgrađu Banja Luke gdje Gačić ima obiteljsku kuću. Mještani govore kako ga dugo vremena nisu vidjeli.

Navodno je s njim je u toj kući živjela njegova tetka koja je trenutno u inozemstvu.

- Vidjela sam ga jesenas, i kao uvijek bio je tih, ničim nije odavao nervozu, kada sam čula što je učinio zaista sam se šokirala. Znam njegovu prošlost, da je ubio svoju majku i njenog ljubavnika, za to je odslužio svoju kaznu. Istina prije izvjesnog vremena je samo nestao iz Banja Luke, čula sam da otišao negdje u federaciju živjeti. Za njega nisam čula sve dok se ovo nije dogodilo – rekla je jedna od mještanki Gornjeg Šehera koja je zamjerila policiji zbog nekih izjava iznesenih u javnosti prije nego li je sa stopostotnom sigurnošću utvrđeno da je Gačić ubojica policajca.

Foto: Franjo Lepan/24sata
Na desnoj obali Vrbasa gdje se nalazi kuća Edina Gačića, rijetki su prolaznici koji su hitjeli govoriti o svom susjedu kojeg traži policija oba BiH entiteta.

'ON UŽIVA U OVOME' Lov na ubojicu: Gačić je bio u jedinici koja je mučila Hrvate

- Nije on davno došao ovdje, tako da se nismo ni upoznali. Znam samo da je prodao jedan stan u središtu Banja Luke i da je ovdje kupio kuću. Nekoliko puta sam imao priliku s njim razgovarati i dobio sam dojam da je jako inteligentan. Kako sam kasnije doznao, Edin je imao jako teško djetinjstvo iz kojeg je nosio traume. Najvjerojatnije je to utjecalo na donošenje njegovih iznenadnih odluka, kako bi to rekli imao je svoje žute minute. Navodno je imao šizofrene napade – rekao je stariji muškarac iz Gornjeg Šehera. 

Foto: Franjo Lepan/24sata Edin Gačić je još kao stariji maloljetnik ubio svoju majku i njenog ljubavnika. Priča se da se Armiji BiH priključio samo da bi bio bliže majčinom ljubavniku kojeg je na kraju i ubio. Jedan od Banjalučana koji je bio zainteresiran za Gačićev stan kaže da se šokirao kada je ušao u stan. Sve je bilo na svom mjestu, besprijekorno složeno, uredno i s ukusom uređeno, jedno ga je iznenadilo da u stanu nije bila ležaja, već je na podu bila spužva na kojoj je najvjerojatnije spavao. 

BIH: VELIKI LOV NA EDINA GAČIĆA 'Ubojica je psihički poremećen. Možda da je podvojena ličnost'

Nitko se od sugovornika nije htio predstaviti.

- Vremena nisu dobra, morate nas shvatiti da ne želimo imati probleme, jer ne znamo kako bi Gačić reagirao, uglavnom smo rekli ono što znamo – rekao je mještanin Gornjeg Šehera. 

Foto: Franjo Lepan/24sata

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message