Obavijesti

News

Komentari 8

Dala krivo sredstvo: Sumnjiče sestru za nesavjesno liječenje

Dala krivo sredstvo: Sumnjiče sestru za nesavjesno liječenje

Pacijentu čakovečke bolnice Antunu T. (62) dala je nakon hemodijalize 29. rujna ove godine intravenuzno medicinsko sredstvo, nakon čega je preminuo. Optuže li je prijeti joj od jedne do osam godina zatvora

VIDEO

Provedenim kriminalističkim istraživanjem u koordinaciji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđena je osnovana sumnja da je 27-godišnjakinja počinila kazneno djelo nesavjesnog liječenja, objavila je PU međimurska.

Naime, osumnjičena je, kao medicinska sestra, u utorak, 29. rujna 2020. godine, na Odjelu nefrologije Županijske bolnice Čakovec nakon provedenog tretmana hemodijalize, tijekom završnog zdravstvenog tretmana primijenila očito nepodobno sredstvo, te je od posljedica takvog postupka, suprotnog pravilima zdravstvene struke, 62-godišnji pacijent preminuo.

'Pacijentu je ubrizgano sredstvo koje se koristi pri toaleti i njezi'
'Pacijentu je ubrizgano sredstvo koje se koristi pri toaleti i njezi'

- Procedura hemodijalize izrazito je složena i medicinsko sredstvo pritom se primjenjuje lokalno, a tom je pacijentu dano intravenski. Dakle, to medicinsko sredstvo nije se smjelo dati u žilu - rekao je nakon tragedije za medije ravnatelj Županijske bolnice Čakovec dr. Tomislav Novinščak.

- Protiv osumnjičene medicinske sestre podnijeli su posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao dopunu prethodno dostavljenoj kaznenoj prijavi protiv nepoznatog počinitelja - objavili su jučer u policiji.

Riječ je o slučaju koji je šokirao hrvatsku javnost. Nakon tragičnog događaja uprava bolnice objavila je kako je pacijent došao na redovitu hemodijalizu, a pritom je bio i u mjeri samoizolacije zbog prijašnjega kontakta s Covid-19 pozitivnom osobom.

“Tijekom postupka je intravenski primijenjeno nedozvoljeno sredstvo koje se inače rutinski primjenjuje u lokalnoj primjeni kod takvih i sličnih postupaka. Unatoč momentalno poduzetim mjerama maksimalnog intenzivnog i reanimacijskog liječenja, nastupilo je multiorgansko zatajenje organa i smrt pacijenta te je indicirana obdukcija - objavili su nakon tragedije u bolnici.

Umro na dijalizi: 'U šoku smo, Antun je bio tako divan čovjek'
Umro na dijalizi: 'U šoku smo, Antun je bio tako divan čovjek'

- Od jutra sam u šoku! To je bio tako krasan i ugodan čovjek i susjed! Iako je išao na dijalizu, bio je pokretan, vitalan, drag i marljiv čovjek. Pa ne mogu vjerovati da ga više nema - potreseno je za 24sata nakon tragedije rekla susjeda Antuna T. iz Štefanca.

- Ovo je težak i tragičan događaj koji predstavlja izuzetak u hrvatskom zdravstvu, a Ministarstvo zdravstva učinit će sve da se ovakvi događaji ne ponavljaju ubuduće. Sumnja se na stručnu pogrešku koju treba dokazati - rekao je nakon tragedije ministar zdravstva Vili Beroš.

Medicinska sestra koja je pacijentu ubrizgala sredstvo koje ga je usmrtilo nakon tragedije je završila na bolovanju. Ako je nadležno državno odvjetništvo optuži za nesavjesno liječenje iz nehaja koje je rezultiralo smrću pacijenta, prijeti joj od jedne do osam godina zatvora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa