Obavijesti

News

Komentari 29

Dali mu "stan" od 11 m2, prepun miševa i žohara...

Dali mu "stan" od 11 m2, prepun miševa i žohara...
4

Mijo Crnoja (47) od Grada Rijeke na korištenje je dobio derutan stan. Nema poda, hladno mu je, a kupaonicu i WC dijeli s još 23 ljudi. Živi od 600 kn

VIDEO

Mijo Crnoja već 25 godina živi u Rijeci. Bio je zaposlen u različitim poduzećima kao radnik. Otkaz je dobio 2003. godine. Završio je na ulici. Radno je nesposoban, godinama boluje od tuberkuloze.
- U lipnju 2003. godine smješten sam u kuću koja je u vlasništvu Grada Rijeke. Imam sobicu od 11 kvadrata, dok kupaonicu i WC dijelim s još 23 osobe koje stanuju na mojem katu. Životni uvjeti su nepodnošljivi. Svuda ima miševa i žohara. Moja soba je nekad bila radionica, u njoj nema ni poda, već hodam po betonu. Velika je vlaga. Ljeti se moram zagrnuti dekom koliko je u sobi hladno. Kad zimi puše bura prozor se sam otvara - rekao je Crnoja. Dodaje da se hrani u pučkoj kuhinji, gdje ima pravo na dva obroka na dan. Živi od 600 kuna, koliko su mu mjesečna socijalna primanja. Najamninu i režije mjesečno plaća oko 100 kuna, dok ostale troškove subvencionira Grad Rijeka.
Lea Stoiljković Medved, glasnogovornica Grada Rijeke, kaže da je riječ je o objektu koji služi za zbrinjavanje socijalno ugroženog stanovništva u koje se konstantno ulaže te da uvjeti u kojima korisnici žive ovise i o načinu na koji koriste i održavaju prostor. Napominje da Crnoja nije podmirivao troškove stanovanja, ali da unatoč tome nije iseljen jer je radno nesposoban. Do danas Crnoja za troškove smještaja duguje 2847,96 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.