Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
155 komentara

Dalić i dalje uživa povjerenje: 'Istu stvar bih danas napravila'

Upravljanje krizom u Agrokoru bio je velik posao. Rečeno je da nađemo i angažiramo najstručnije i najkompetentnije ljude koji nam mogu pomoći, rekla je Dalić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
155 komentara

Nakon primanja nagrade za Europski govor godine, Andrej Plenković je zajedno s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić dao izjavu o prepisci mailovima između Dalić i ostalim autorima lex Agrokora. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- U odnosu na sve one rasprave koje su se vodile prošlih mjeseci i na Odboru za gospodarstvu i na plenarnoj sjednici i s obzirom na sve informacije da smo prilikom izrade zakona zaista u kratkom roku, kontaktirali smo stručnjake i moralo se naći rješenje ovog koncerna, mislim da je sve što se učinilo bilo na dobrobit hrvatskog gospodarstva, a sad možemo vidjeti da kompanija funkcionira - sve zbog zakonskog okvira kojeg je osigurala Vlada - istaknuo je premijer Plenković. 

KRATKO KOMENTIRALA Dalić o aferi mailovi: 'Radilo se o žurnoj reakciji na problem...'

Dodao je da bio bitan opći interes, a da je taj cilj ostvaren. 

-Što se tiče same skupine stručnjaka, tu moram reći da smo cijeli taj posao radili u potpunom suglasju zajedno s koalicijskim partnerom Mostom, ne vidim nikakve nove elemente - istaknuo je Plenković. Dodao je i kako ministrica Dalić uživa njegovo povjerenje inače "ne bi stajala ovdje". 

TOMISLAV KLAUŠKI Šokantna je prepiska Martine Dalić i ortaka. Zar će to proći?

- Upravljanje krizom u Agrokoru bio je velik posao. Rečeno je da nađemo i angažiramo najstručnije i najkompetentnije ljude koji nam mogu pomoći. Konzultirala sam se sa svima koji su mogli dati doprinos rješavanju toga problema - objasnila je ministrica Dalić te dodaje da ničega tajnoga nije bilo, već sve što se radilo se radilo sa ciljem "da pronađemo rješenje za problem koji je prijetio otpuštanjima". 

Dodala je kako je lex Agrokor sukladan s Ustavom, a to je potvrdio i Ustavni sud. 

- On je sukladan svim načelima. mislim da ovaj slučaj pokazuje da je Vlada pokazala da jesmo u stanju odgovoriti na problem koji bi bio izazov i za puno razvijenije zemlje od nas. Našli smo način kako osigurati da gospodarstvo raste unatoč tome što se slomila najveća hrvatska kompanija - istaknula je Dalić. 

PRIZNANJE Premijeru Plenkoviću nagrada za europski govor godine

Dodala je da je posao potpredsjednika Vlade angažirati se na ovakvom poslu pisanja zakona. 

Za kraj je istaknula da je bi "na isti način i danas učinila sve. Uložila svu energiju da se hrvatski problem stavi pod kontrolu". 

 

 

Tema: Afera mailovi

Možda vas zanima i ovo:
Message