Dalija Orešković: Pritisak se u radu Povjerenstva nije osjetio | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
9 komentara

Dalija Orešković: Pritisak se u radu Povjerenstva nije osjetio

Upitana da komentira odugovlačenje oko izbora članova novog saziva Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Orešković je kazala kako se potpuno distancirala od izbora novih ljudi

Marijan Sušenj/PIXSELL
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
9 komentara

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalija Orešković u razgovoru za N1 kazala je kako se u radu Povjerenstva za njezina mandata, koji prestaje u nedjelju, nikada nije osjetio politički pritisak. 

Upitana da komentira odugovlačenje oko izbora članova novog saziva Povjerenstva, Orešković je kazala kako se potpuno distancirala od izbora novih ljudi. 

Rekla je i kako je Povjerenstvo političko tijelo 'u onoj mjeri u kojoj ga bira Sabor'. 

Sabor će o novom sazivu glasovati idući tjedan

Saborski odbor za izbor i imenovanja u petak je utvrdio listu kandidata za novi sastav Povjerenstva. Sabor bi o novom sazivu trebao glasati u srijedu ili petak. Tada će saborski zastupnici na novi mandat izabrati predsjednicu povjerenstva te četiri člana. 
 
Za predsjednicu Povjerenstva predložene su Dalija Orešković i Nataša Novaković. Njih dvije kandidatkinje su i za članove povjerenstva, a tu su još i Tončica Božić, Davor Ivanjek, Aleksandra Ileković Jozić, Nataša Novaković, Tatjana Vučetić, Duje Prkut, Dragan Zelić i Antonija Petričušić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message