Obavijesti

News

Komentari 116

Ruski bankar: 'Mislim da će se pronaći rješenje za Agrokor'

Ruski bankar: 'Mislim da će se pronaći rješenje za Agrokor'
4

Imali smo vrlo jasan sastanak. Razgovarali smo o mnogim pitanjima, izjavio je Maxim Poletaev, prvi zamjenik predsjednika Uprave ruske Sberbanke

VIDEO

Prvi zamjenik predsjednika Uprave ruske Sberbanke Maksim Poletaev u ponedjeljak je po izlasku iz Vlade kazao da bi se trebalo naći rješenje oko Agrokora te da će nastavak financiranja koncerna ovisiti o "razini suradnje".

- Imali smo vrlo jasan sastanak. Razgovarali smo o mnogim pitanjima, i mislim da bismo trebali naći rješenje - izjavio je Poletaev novinarima na izlasku iz Banskih dvora gdje je razgovarao s premijerom Andrejom Plenkovićem i  potpredsjednicom Vlade i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta Martinom Dalić.

Na upit hoće li se nastaviti financiranje koncerna, kazao je kratko: "To ovisi o razini suradnje".

Poletaev je u Banskim dvorima razgovarao s premijerom Plenkovićem i potpredsjednicom Dalić o mogućnostima da ta banka sudjeluje u daljnjem financiranju koncerna Agrokor. Uz Polataeva, u izaslanstvu ruske banke bio je i predsjednik Uprave Sberbank Hrvatska Mario Henjak.

Ruski Sberbank jedan je od najvećih kreditora koncerna Agrokor, kojemu je odobrila oko 1,1 milijardu eura kredita. Zadnji je kredit koncernu odobrila u prvom tromjesečju ove godine, i to u iznosu od oko sto milijuna eura, a predstvnici ruske banke za taj kredit traže status 'najstarije tražbine' kao uvjet za eventualne nove kredite.

Vlada: Cilj je osigurati održivo i uspješno poslovanje koncerna

Premijer Andrej Plenković i predstavnici ruskog Sberbanka u ponedjeljak su se na sastanku u Vladi složili da im je zajednički cilj osigurati održivo i uspješno  poslovanje Agrokora kao preduvjet za očuvanje radnih mjesta i u konačnici naplatu potraživanja svih vjerovnika, navodi se u priopćenju iz Vlade.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković sastao se u ponedjeljak u Banskim dvorima s prvim zamjenikom predsjednika Uprave Sberbanka Maksimom Poletaevim i predsjednikom Uprave Sberbank Hrvatska Mariom Henjakom. Uz predsjednika Vlade bila je potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić.

Premijer Plenković i Poletaev razgovarali su o situaciji u Agrokoru i o tijeku procesa izvanredne uprave.

Kako se navodi u priopćenju, sastanak je protekao u pozitivnom ozračju uz razmjenu mišljenja. Složili su se kako je zajednički cilj osigurati održivo i uspješno  poslovanje kompanije kao preduvjet za očuvanje radnih mjesta i u konačnici naplatu potraživanja svih vjerovnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime
ČUDO NA SVETOM DUHU

Dirljive slike: Ovo je bebica koju su našli u košu za smeće, drži je doktor po kojem je dobila ime

Iako beba službeno nema ime, dr. Alfirević nam je otkrio kako dječačića zovu Ivan, po doktoru koji ga je zaprimio te noći

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'
NAPADAČ UHIĆEN

Slovački ministar demantirao je nagađanja: 'Operacija traje već tri sata, Robert Fico je kritično!'

Kako javljaju slovački mediji, upucan je nakon izlaska sa sjednice Vlade. Navodno je upucan s više hitaca u prsa i trbuh, napadač je uhićen...
Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić  i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija
'NIKAD JE NE BI OSTAVIO'

Nikola u Zagrebu išao po kćer u vrtić i nestao. Iz vrtića su zvali obitelj. Uključila se i policija

Za nestanak je obitelj saznala kad su ih nazvali iz vrtića da nitko nije došao po djevojčicu. U sve se uključila i policija. Obitelj moli, ako ga je netko vidio da javi njima na broj 097/670-1528 ili policiji na 192