Obavijesti

News

Komentari 31

Dalmacija: Jako jugo prekinulo trajektne i katamaranske linije

Dalmacija: Jako jugo prekinulo trajektne i katamaranske linije
45

Tijekom dana na Jadranu će biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, dok se obilnija očekuje na srednjem Jadranu i Lici. U Istri pada vodostaj rijeke Raše

VIDEO

Zbog olujnog juga prekinute su trajektne linije Split-Vis, Sućuraj-Drvenik i Sumartin-Makarska te katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Jelsa, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i brodska linija Mali Lošinj-Srakane Vele-Unije-Susak-Mali Lošinj, javlja HAK.

U cijeloj Dalmaciji puše snažan jugoistočni vjetar. Tijekom dana na Jadranu će biti promjenljivo oblačno s povremenom kišom, dok se obilnija kiša očekuje na srednjem Jadranu i Lici. Poslijepodne i navečer očekuje se prolazno razvedravanje u većini zemlje. Na većem dijelu Jadrana puhat će jako jugo i jugozapadnjak.

Najviša dnevna temperatura zraka od 7 do 12 stupnjeva Celzija, na Jadranu te u Slavoniji 14 do 19 stupnjeva Celzija, prognoza je DHMZ-a.

Nevrijeme na šibenskom području: Poplavljena obala i podrumi  

Nevrijeme je zahvatilo i šibensko područje, ali za sada nije ostavilo znatniju štetu. Jako jugo praćeno kišom poplavilo je obalu i podrume od Rogoznice, Primoštena, preko Šibenika i Vodica do Murtera i Pirovca. 

Vatrogasci i komunalna poduzeća čistili su začepljene šahtove te oborena stabla. JVP Šibenik i gradska tvrtka Zelenilo d.o.o. uklonili su granu stabla koja je pala na pločnik u Ulici Stjepana Radića u Šibeniku, o čemu su građani obavijestili gradsku upravu putem Facebooka. Vatrogasci i radnici Zelenila zajedno su izašli na teren. Za uklanjanje zapreke na pločniku i čišćenje ostataka stabla trebalo im je svega desetak minuta. 

Vodostaji rijeka u Istri u padu

Obilna kiša, koja je padala u Istri i napunila korito rijeke Raše te se zatim izlila, prestala je u utorak navečer, a zatim je njezin vodostaj počeo opadati. Do 6 sati ujutro vodostaj na mjernoj stranici Potpićan spustio se s 5,16 metara na 3,42 metra te i dalje ima tendenciju pada. Ipak, ujutro je u nekim dijelovima Istre ponovno počela padati kiša, piše Istramet

U četvrtak se očekuje novo jačanje juga, posebno prema kraju dana. Kiša će u Istri nastaviti padati i tijekom petka, a vjetar će navečer okrenuti na buru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu
102 GODINE OD ROĐENJA FRANJE

Tajne, bogatstvo i prokletstvo dinastije Tuđmanovih: Daleku rođakinju su spalili kao vješticu

Plus+ Franjo Tuđman rodio se 14. svibnja 1922. u Velikom Trgovišću. U povijest je ušao kao prvi hrvatski predsjednik, no obiteljsko stablo mu je isprepleteno tragedijama, usponima i padovima...

Ravnatelj Sv. Duha za 24sata o bebi u kontejneru: Stabilno je. Bila je pothlađena kad je došla
UŽAS U ZAPREŠIĆU

Ravnatelj Sv. Duha za 24sata o bebi u kontejneru: Stabilno je. Bila je pothlađena kad je došla

Nakon dojave i pronalaska policajci su pozvali Hitnu pomoć te je novorođenče prevezeno u KB Sveti Duh. Zasad se ne zna tko je majka. Iz bolnice su nam potvrdili da je beba bila pothlađena i da je sad stabilno
Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'
DETALJI DRAME U ZAPREŠIĆU

Doktor koji je spasio bebu iz smeća za 24sata: 'Bila je u krpi, 15 minuta ju je dijelilo od smrti'

Procijenili smo da je rođeno prije maksimalno 30 minuta, da je prošlo još 15 minuta, ne bi preživjelo. Novorođenče nije bilo umotano u deku nego neku maramu, koja je bila poput one krpe za poliranje auta - otkriva za 24sata dr. Borna Pribanić.