Obavijesti

News

Komentari 95

Gori borova šuma kod Vodica, požar buknuo i na otoku Čiovu

Gori borova šuma kod Vodica, požar buknuo i na otoku Čiovu
131

Oko 13 h izbio je požar kod mjesta Košljun na otoku Pagu, a nešto prije buknulo je i između mjesta Brela i uvale Vrulje. Taj je požar lokaliziran u 14.30 sati

VIDEO

Požari u Dalmaciji ne prestaju buktati i doslovce haraju šibenskim, zadarskim i splitskim područjem. 

U 13,15 sati vatrogasno operativno središte dobilo je zahtjev za pomoć u gašenju požara kod mjesta Košljun na otoku Pagu. Požar su gasile zemaljske snage, a na teren su uputili i jedan Air Tractor. Ukupno 50 gasitelja s 15 vozila požar je lokaliziralo u 16.45 sati, a u tijeku je osiguranje i sanacija rubnih dijelova požarišta.

Požar koji je izbio oko 12,40 sati u Splitsko-dalmatinskoj županiji između mjesta Brela i uvale Vrulje, lokaliziran je u 14.30 sati. Vatru je gasilo 88 vatrogasaca s 21 vatrogasnim vozilom iz DVD-a Makarska, Podgora, Drvenik, Tučepi, Promajna, Brela, Baška voda, Omiš, Zagvozd, Zadvarje te jedan Canadair. Izgorjelo je oko 5 hektara šume i makije. 

Gori kod Vodica i na lokaciji Trnbusi

Vatrogasno operativno središte Divulje DUZS-a u 17.49 sati zaprimilo je dojavu o požaru borove šume kod Srima, blizu Vodica. Požar gasi kanader.

U 16.51 sati zaprimljen je i zahtjev za pomoć u gašenju požara na lokaciji Trnbusi u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Na terenu su vatrogasne snage s omiškog područja te jedan helikopter s uređajem za gašenje. 

Trava i nisko raslinje gore kod Šestanovca i Smokovića

U 19.13 sati u DUZS-u je zaprimljena dojava o požaru kod Smokovića. Gori trava i nisko raslinje, a požar gase zemaljske snage te po jedan Air Tractor i kanader.

Trava i nisko raslinje gore i kod Šestanovca. DUZS je zahtjev zaprimio u 19 sati,  a na terenu su zemaljske snage. Prema Šestanovcu su upućeni i kanader i helikopter s uređajem za gašenje. 

Lokalizirali požar na Dugom otoku

Ranije u utorak, oko 5,23 sata,  DUZS je dobio zahtjev za pomoć u gašenju požara šume kod mjesta Sali na Dugom otoku. Požar su gasile zemaljske snage i jedan Air Tractor, te su ga uspjeli lokalizirati oko 10 sati. Izgorjelo je oko 30 hektara borove šume.

Na Pelješcu i dalje gase

U ponedjeljak navečer izbio je požar između Putnikovića i Žuljane na Pelješcu. Gori veća površina borove šume i niskog raslinja na nepristupačnom  terenu. Požar gase zemaljske snage, a ujutro su stigla u pomoć i dva kanadera. 

Požar kod Rudina gasi i vojska

Još uvijek je aktivan požar u blizini naselja Satrić u općini Hrvace, kao i požar na području Rudina kod Kaštel Novog, no oba su pod nadzorom vatrogasaca kojima je u ponedjeljak navečer oko 21 sat u pomoć došla i vojska. 

Na požar je u utorak ujutro upućena i izvanredna dislokacija vatrogasnih snaga iz zagrebačke, požeško-slavonske, virovitičko-podravske i koprivničko-križevačke županije.

Na terenu je više od 200 vatrogasaca, 60 vojnika i 45 vozila. Tijekom ponedjeljka spašavali su se životi, nagorjelo je nekoliko kuća i štala, izgorjela je stoka i jedan automobil, a zbog dima na dva je sata bila zatvorena splitska zračna luka.  Požarom je zahvaćeno oko 500 hektara. Situacija je složena i komplicirana, no požar se uglavnom drži pod kontrolom. 

Dva vatrogasca u bolnici, nagutali se vrućih para

Kako javlja Slobodna Dalmacija, voditeljica kaštelanske hitne pomoći dr. Brankica Božinović-Karauz Vranić, rekla je da su dva vatrogasca hitno prebačena na plućni odjel splitske bolnice i to zbog udisanja velike količine vrućih para koje su im zahvatile sluznice dišnih puteva.

Natapaju se rubni dijelovi požarišta, a samo na jednom manjem dijelu goriva vatra. Radi se o nepristupačnom terenu i taj dio će ujutro, kad se razdani gasiti, zračne snage. 

Kod brane Peruča požar i dalje gori, ali je pod kontrolom

Požar trave i niskog raslinja kraj brane Peruča i dalje je aktivan, ali je pod kontrolom vatrogasaca. Taj požar, uz zemaljske snage, gase i one zračne, a dolaze pomoći i izvanredne županijske snage.  

Bilice pod kontrolom, na Svilaji i dalje gori

Požar kod Bilica u blizini Šibenika je pod kontrolom vatrogasaca, a onaj na Svilaji kod mjesta Donji Baljci i dalje se gasi. 

Osam požara u Zadru, je li policija privela pravog krivca?

Gorjelo je i kod naselja Kneževići kod Zadra na osam mjesta. Zbog sumnji da je u nedjelju potpalio požar na sedam mjesta na tom istom području, priveden je 51-godišnjak. No dok je on kod policije, na istome mjestu buknulo je osam novih, pa se postavlja pitanje je li pritvoren pravi krivac.

Gori i Čiovo

Oko 19.30 sati buknuo je i požar na Čiovu. Gori trava i nisko raslinje u predjelu Gradina. Požar gase vatrogasci, a pomaže i im i jedan helikopter s uređajem za gašenje. Zatvorena je cesta od Trogira do Arbanije. Sumnja se da je požar podmetnut.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...
HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade