News

Komentari 35

Dalmatinci vjerni HDZ-u, Zoran pridobio Splićane i Makarane...

Dalmatinci vjerni HDZ-u, Zoran pridobio Splićane i Makarane...

HDZ koji je na vlasti u splitskoj županiji u konačnici nema razloga biti zadovoljnim jer su izgubili središte županije, grad Split u kojemu je na vlasti HDZ...

U drugom krugu predsjedničkih izbora Županija splitsko-dalmatinska ostala je u većini vjerna HDZ-u. Na izbore je izišlo 219.960 birača (54, 29%) od kojih je svoj glas za Grabar Kitarović dalo 121. 975 birača, dok je Zoranu Milanoviću svoje povjerenje iskazalo 87. 503 birača.

Nevažećih listića je bilo 10. 419. Ipak HDZ koji je na vlasti u splitskoj županiji u konačnici nema razloga biti zadovoljnim jer su izgubili središte županije, grad Split u kojemu je na vlasti HDZ, a u kojem je Milanović baš kao i u prvom krugu izbora slavio pobjedu s 40. 514 osvojenih glasova dok je Grabar Kitarović osvojila 37. 663 glasa. Kandidatkinja HDZ-e pobjedu je zabilježila u dalmatinskoj zagori i ruralnim područjima županije.

Tako je i ovog puta očito uz svoje preuzela i većinu Škorinih glasova. Imotska krajina je u velikom postotku svoje povjerenje poklonila Grabar Kitarović i HDZ-u, a tek u malom postotku Zoranu Milanoviću.

Novi predsjednik Milanović ima razloga biti zadovoljan jer je uz grad Split većinu biračkog tijela osvojio i u gradu Makarskoj gdje je na vlasti HDZ, potom Brela, Gradac, Hvar, Stari Grad, Komižu, Milnu, Nerežišća, Podgoru, Selca, Supetar, Sutivan i Tućepi. Milanović je izgubio u Sinjskoj krajini odakle potjeće, ali je zanimljivo istaknuti kako je i Andrej Plenković i njegov HDZ izgubio u Makarskoj odakle mu potjeće majka i gdje je čest gost kao i u Hvaru odakle mu je otac.

Najčitaniji članci