Obavijesti

News

Komentari 12

Dan koji se pamti: Luka Paus je bio među prvim bebama u EU...

Dan koji se pamti: Luka Paus je  bio među prvim bebama u EU...
2

Luka Paus jedna je od devet beba rođenih na dan ulaska u EU. Kad poraste želi biti majstor za klime kao njegov tata Marko (40). Samo se želi zabavljati s prijateljima u vrtiću

VIDEO

Na današnji dan, 1. srpnja 2013. godine, Hrvatska je službeno ušla u europsku obitelj i postala članica Europske unije.

Mama Martina Luku je rodila u 11.45 sati. On je bio treći Luka koji se rodio te povijesne noći. Što je to Europska Unija, mali Luka ne zna, niti ga zanima. Kad poraste želi biti majstor za klime kao njegov tata Marko (40). Samo se želi zabavljati s prijateljima u vrtiću.

- Luka je drugo dijete u obitelji, ima stariju sestricu i jako je dobro dijete. S njim do sada nije bilo nikakvih problema. Naša je maza, razigran i već ovako mali ima svoj stav kojeg je teško promijeniti. Ne može ga se potkupiti - rekla je Martina, dok je Luka sjedio između nje i tate, pitajući se zašto ga snimamo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hrvatske 'muke' u EU: Porasle cijene, plaće i sve nas je manje
Hrvatske 'muke' u EU: Porasle cijene, plaće i sve nas je manje

Iako za godinu dana kreće u školu, o njoj ne razmišlja.

- Neću ići u školu, ja ću biti Ninja - odlučno nam je rekao Luka kojeg u ovom trenutku baš ne zanima Europska unija, ne zna niti što je to, jer sve su to za njega njegovi mama, tata, seka Lana (11), dida Zvonko i baka Jasna u Požegi, te dida Jozo i baka Vera u Velikoj. Osim njih jako voli svoje prijatelje, a posebno Jona koji je od njega stariji godinu dana. Naravno jako voli i svoje igračke, motocikle na baterije i svakako psića Maksa koji stalno traži priliku da zbriše u susjedov vrt.

– U vrtiću nemamo televiziju niti daljinski, imamo samo klimu – požalio se Luka rekavši da uče pjesmice, ali da ih je trenutno zaboravio pa nije mogao otpjevati niti jednu, mudro izbjegavši svoj prvi javni nastup. Luka se pohvalio da ima pet godina to je slikovito pokazao svojom rukom, te je tati Marku u znak pozdrava dao peticu.

Inače, prva hrvatska Europljaka bila je malena Ana Popić. Nju je njezina majka rodila u  u bolnici u Slavonskom Brodu 40 minuta nakon ponoći. 

U velikoj noći za hrvatsku povijest rodio se još i Leo Vučić. U pulskoj bolnici prvi put je zaplakao u 2.32 sata. Mama Lucija kazala je tada kako se nada da će EU njezinu Europljaninu donijeti bolji život, a čini se da je maleni Mislav Mičuda zaključio da je Europa super pa je uranio čak dva tjedna. Rodio se u 4.20 sati u varaždinskoj bolnici.  

Prvo hrvatsko-europsko jutro na svijet je donijelo još dvojicu Luka. Luka Gulin rodio se u Šibeniku, a već spomenuti Luka Paus u Požegi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag