Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Dan preokreta na Burzi: T-HT završio na 337,60 kn

Fondovi su čekali da dionice dovoljno padnu, a onda počeli masovnu kupnju koja je preokrenula trend. U 14,30 sati cijene su počele ponovno rasti

24sata/ilustracija
Foto: 24sata/ilustracija
1 komentara

Cijena dionice T-HT-a nakon zatvaranja burze u utorak iznosi 337,60 kuna. Jutro je na burzi započelo katastrofično: čak 19 dionica bilo je blokirano zbog pada većeg od 10 posto. Dionica IGH od 19.listopada pala je 30,55 posto, dionica T-HT oscilirala je između 320 i 330 kuna a Atlantic je pao ispod 900 kn. Crobex je do 14 sati pao za 4,5 posto, no potom je počeo eksplozivan preokret koji je Crobex odveo u plus.
- Do korekcije je moralo doći - kaže dr Silvije Orsag, stručnjak za financije s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i dodao da pojam “slom burze” nije korišten ni u američkoj krizi 1999./2000. kada su dionice padale i po 99 % dnevno pa ga nema smisla rabiti ni sada.
 - Riječ je o snažnoj krizi koju je uvjetovala kombinacija političkih i ekonomskih faktora, no ona je prolazna - kaže Mladen Ostrički, direktor brokerske kuće Rast. Atlantic grupa i dalje je u padu i iznosi 880 kuna. Najveći dnevni pad cijene dionice zabilježili su Tempo, čak 60 posto, dok su Uljanik, Podravska banka, Elektroprojekt i Međimurska banka izgubili između 11 i 16 posto.
Što će biti nitko ne zna. Sigurno je samo da je ovih dana golemo bogatstvo promijenilo vlasnika.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message