Obavijesti

News

Komentari 189

Tomašević i sindikati dogovorili nove kolektivne ugovore: Novac ćemo imati iz tri različita izvora

Tomašević i sindikati dogovorili nove kolektivne ugovore: Novac ćemo imati iz tri različita izvora

Cijelu subotu, nedjelju i ponedjeljak trajali su intenzivni sastanci predstavnika reprezentativnih sindikata podružnica Zagrebačkog holdinga i uprave. Ukoliko danas ne dođe do dogovora, moguć je potpuni štrajk...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
12.33

Tomašević: Postigli smo dogovor

Obje strane su uložile puno truda i postigli smo dogovori i kompromis. Postigli smo dogovor o novom kolektivnom ugovoru i u Holdingu i u ZET-u , rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

Tomašević nakon sastanka: Novac ćemo imati iz tri izvora

- Rekao sam već, ono što smo dogovorili će biti iz tri izvora. Jedan su interne uštede unutar Holdinga i Zeta, drugi izvor je gradski proračun, a treći je povećanje cijena usluga koje se zbog inflacije povećavaju u svim gradovima u Hrvatskoj - rekao je Tomašević.

- Na kraju je ključno da građani imaju kvalitetniju uslugu, a to će imati. I to je naša odgovornost. I nemojte to svaliti na teret radnika. Molim sve građane koji su podržavali štrajk u Čistoći da poštuju pravila oko odvajanja. Nemojte stavljati glomazni otpad na zelene otoke. Tako će olakšati posao radnicima - zaključio je.

13.35

Tomašević stigao na sastanak u Čistoću

24sata
24sata
24sata
10.50

Još uvijek traje sastanak Tomaševića i sindikata zbog kojeg je gradonačelnik pomaknuo redovnu press konferenciju s 11 na 12 sati.

9.00

Dražen Jović, predsjednik Sindikata Zagrebačkog holdinga – ZET Zagreb, u ponedjeljak je na HRT-u rekao kako cijeli proces pregovora u Zagrebačkom holdingu traje od studenog prošle godine. Nakon što se vidjelo krajem prosinca da se pregovori kako kaže, ne vode u dobroj vjeri, sindikati su pokrenuli proceduru mirenja.

Upitan kako bi izgledalo da dođe do generalnog štrajka radnika, Jović je rekao kako bi se završio proces mirenja, nakon toga bi sindikati odredili poslove koji se ne smiju prekidati. Još jednom je naglasio da štrajk ne zazivaju ni sindikati, a ni radnici, prenosi HRT.

"Ako dođe do štrajka sve će stati u Gradu Zagrebu. Od Zrinjevca, Čistoće, Zagrebačkih cesta, Zagreb parkinga, Gradskih groblja, dakle, svih sastavnica Holdinga", istaknuo je.

Gradski zastupnik Bakić smatra da do toga neće doći, zbog toga što je na stolu vrlo povoljna ponuda.

Komentari 189