Obavijesti

News

Komentari 130

Tomašević: Dogovorili smo se sa sindikatima. Novi je kolektivni ugovor u Holdingu i u ZET-u

Tomašević: Dogovorili smo se sa sindikatima. Novi je kolektivni ugovor u Holdingu i u ZET-u

Tomašević je na pressici objavio kako je postignut dogovor sa sindikatima te kako će imati nove kolektivne ugovore u ZET-u i Holdingu. Odmah će rasti osnovice za 5 posto, a od 1. srpnja još 3 posto

VIDEO

Danas je zadnji rok za pregovore u procesu mirenja između sindikata i Holdinga koji intenzivno traju već treći dan. U slučaju da do dogovora ne dođe Zagrebu bi prijetio opći štrajk Holdinga.

Sindikati su ranije jutros bili na sastanku kod gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji se nakon sastanka obratio medijima na redovnoj konferenciji za novinare koja je pomaknuta s 11 na 12 sati zbog pregovora.

PRATITE UŽIVO:

- Isprike na kašnjenju s konferencijom. Volio bih da se danas fokusiramo na ove razgovore danas. Zahvalio bih svima koji su sudjelovali u pregovorima koji su bili dosta intenzivni. Obje strane su uložile puno truda i postigli smo dogovori i kompromis. Postigli smo dogovor o novom kolektivnom ugovoru i u Holdingu i u ZET-u - rekao je u uvodu Tomašević.

- Jasno nam je da fali operativnih radnika i cijelo vrijeme pokušavamo zaposliti nove radnike. Unatoč otvorenom natječaju za nove radnike i koliko god ih zaposlimo toliko ih ode. Moramo unaprijediti uvjete rada. Ono što posebon smeta radnike je nepravedna sistematizacija koja se nije mijenjala 20 godina i to smo uspjeli razriješiti - rekao je Tomašević.

- U oba poduzeća ide osnovica gore 5 posto od 1. siječnja, a onda od 1. srpnja još 3 posto gore - rekao je Tomašević.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Tomašević: Dogovorili smo se sa sindikatima. Novi je kolektivni ugovor u Holdingu i u ZET-u 06:24

Dižu se i prava po neoporezivim isplatama, a povećavaju se i stalni dodaci, otkrio je Tomašević. Kaže kako smatra da je to socijalno pravedno u ovo doba krize.

- Obvezali smo se da u sljedećih 30 dana da se donesu nove sistematizacije i u ZET-u i u Holdingu. To je vezano uz koeficijente kod radnika Čistoće. Danas ćemo i sa sindikatima i radnicima u Čistoće razgovarati što smo napravili na razini cijelog Holdinga. Razgovarat ćemo i o ostalih šest zahtjeva - rekao je Tomašević.

- Riječ je o kompromisu. Ljudi su razumni. Ono što je drugačije u odnosu na jučer je da nismo išli na dodatak ugovoru, nego na novi kolektivni ugovor za tri godine.Štrajk me nije prepao i ako se treba dogoditi - dogodit će se. Ne mogu se ugroziti financije grada, no mi smo doista napravili veliki iskorak. Opet smo u partnerskom odnosu. Mi sad imamo rok od 30 dana da napravimo nešto što se nije radilo 20 godina. Iz Čistoće su tražili koeficijente što je prihvaćeno, ali to će imati reperkusije na čitav Holding - rekao je Tomašević.

- Što će točno rasti od cijena komunalnih usluga moramo definirati. Ali ne planiramo dizati cijene svim uslugama - rekao je Tomašević.

Sve će se, poručuje, znati uskoro. Trećina iznosa bi trebala stići iz povećanja cijena, ostatak će se financirati iz proračuna i internim uštedama.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...