Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
67 komentara

Opet odgodili odluku o smjeni: 'Trebamo dodatna objašnjenja'

Rok za dostavu je petak 8. ožujka. Nakon što dobijemo pisano pojašnjenje zakazat ćemo sljedeću sjednicu, rekla je Marina Vuković, predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
67 komentara

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb u Zadru u ponedjeljak je raspravljalo o propustima u radu ravnateljice Vesne Burčul čiju je smjenu, zbog tragičnog događaja na Pagu, predložila resorna ministrica Nada Murganić, no konačna odluka ponovno je odgođena.

POGLEDAJTE JAVLJANJE UŽIVO:

Slučaj monstruma sa Paga: odluka o smjeni ravnateljice Centra za socijalnu skrb Zadar

Posted by 24sata on Tuesday, March 5, 2019

- Za danas smo završili, raspravili smo o izvješću i zatražili pismena pojašnjena o nekim točkama nalaza kako bismo mogli odlučivati. Rok za dostavu je petak 8. ožujka. Nakon što dobijemo pisano pojašnjenje zakazat ćemo sljedeću sjednicu - rekla je Marina Vuković, predsjednica Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb.

- Ravnateljici istječe mandat 16. ožujka i jedina se javila na natječaj - potvrdila je.

Djelatnici Centra izašli su i u utorak ispred zgrade kako bi pružili potporu svojoj ravnateljici.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Ne mogu ići u nalaze, ali mi se svim srcem trudimo biti na raspolaganju javnosti i našim građanima i odrađivati svoj posao najbolje što možemo  - kazala je novinarima Svjetlana Rogić, diplomirana socijalna radnica. 

Navodno je inspekcija najveću zamjerku pronašla u nekom urudžbenom broju, no Svjetlana Rogić to nije htjela komentirati.

Ne mogu to komentirati, nisam vidjela nalaze. Ali to je kao da se traži igla u plastu sijena. Tko radi savršeno? Neka baci kamen - kazala je Svjetlana Rogić. 

Na upit je li moguće da je taj broj bitniji od pravog problema samo je odgovorila: 'Očito da u našoj državi je...' 

MORAJU PROUČITI IZVJEŠĆA Vijeće odgodilo odluku o smjeni ravnateljice Centra u Zadru

Podsjetimo, sjednicu Upravnog vijeća sazvala je Murganić kako bi se raspravilo o potezima ravnateljice zadarskog Centra za socijalnu skrb u čijem su radu, po riječima ministrice, uočeni teški propusti u slučaju zločina koji je otac počinio nad svoje četvero djece u Pagu.

Odluku  će donijti nakon što se prouče izvješća o nadzoru i očitovanje prozvane ravnateljice, izvijestila je predsjednica Upravnog vijeća Marina Dujmović Vuković nakon sastanka u ponedjeljak.

Ministrica Murganić prošloga je tjedna izjavila da su upravnim nadzorom uočeni teški propusti u radu ravnateljice centra koji je bio nadležan za djecu na Pagu, te da će Upravnom vijeću predložiti smjenu Burčul. 

OTAC JU BACIO S BALKONA Djevojčica (7) sama u bolnici: Stalno pita za seke i bracu...

Podršku ravnateljici u ponedjeljak je dalo i četrdesetak djelatnika zadarskog Centra za socijalnu skrb koji su se prijepodne okupili pred centrom, a podržala ju je i Hrvatska udruga za medicinsko pravo.

Udruga ističe da se radi o traženju neutvrđene i neargumentirane odgovornosti pojedinih socijalnih radnika, bez sagledavanja načina upravljanja cjelokupnog sustava pružanja socijalne zaštite.

OGLASILA SE RAVNATELJICA: 'Centar nije mogao spriječiti tu tragediju. To je čin bezumlja...'

- Paušalni pristup i nasušna potreba donošenja stavova prije realnog, objektivnog i temeljitog sagledavanja svih okolnosti nekog slučaja te njihovo prezentiranje u javnosti dopušta stvaranje slike o krizi stručnosti i profesionalnosti pripadnika pojedine zdravstvene ili socijalne profesije, premda je općepoznato da se sustav zdravstvene i socijalne skrbi temelji na bezpogovornom i požrtvovnom radu upravo tih pojedinaca - rekao je predsjednik udruge Miran Cvitković.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message