Obavijesti

News

Komentari 89

Policajac: Pretraživali smo stan Sandre Zeljko i našli stotinjak pari cipela, vrijede 40.000 kn

Policajac: Pretraživali smo stan Sandre Zeljko i našli  stotinjak pari cipela, vrijede 40.000 kn
1

Obrana Sandre Zeljko na sudu se trudila dokazati kako je pretraga njezina stana, tijekom kojeg su pronađeni i neki po nju komprimitirajući dokazi, provedena mimo pravila

VIDEO

Radilo se o rutinskoj pretrazi. Potražili smo dva svjedoka koje smo upozorili da su oni jamstvo zakonitosti naše radnje i da moraju pozorno promatrati što radimo, rekao je policajac Pero Mihaljević svjedočeći na suđenju Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko.

Dodao je kako je pretraga manjeg stana trajala tri do četiri sata i da su tijekom pretrage u stanu osim policajaca, svjedoka i okrivljene bili i njezina majka, sestra i pas. 

- Pronašli smo i impozantnu količinu cipela. Oko stotinjak pari, vrijednosti oko 30.000 - 40.000 kuna. U jednoj sobi kolegica je pronašla i plavu omotnicu na kojoj je pisalo Goldstein, isplatnicu - rekao je svjedok kojega je pozvala obrana drugookrivljene. 

U stanu Sandre Zeljko nađeno 80 pari skupih cipela i torbice
U stanu Sandre Zeljko nađeno 80 pari skupih cipela i torbice

Zeljko je ustvrdila kako joj nisu pokazali sporne dokumente niti gdje su ih pronašli iako je to izričito zatražila. 

- Nisam htjela potpisati zapisnik o pretrazi stana no oni su mi rekli da zapisnik trebam potpisati kao dokaz da nije nešto slomljeno ili razbijeno tijekom pretrage- rekla je drugooptužena.

Mihaljević je odgovorio kako se ne sjeća da je bilo problema oko potpisivanja zapisnika. 

Podsjećamo, Uskok Sauchu tereti da je kao predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića lažirao putne naloge i zajedno sa svojom tadašnjom tajnicom Sandrom Zeljko, bivšom 'krunskom svjedokinjom' u tom slučaju, nezakonito stekao 580.000 kuna.

Prema optužnici, Sandra Zeljko je prema Sauchinim uputama napravila ukupno 125 putnih naloga i dostavila ih u devizno računovodstvo. Sama je kasnije preuzela novac za akontacije dnevnica i dijelila ga sa Sauchom.

No u kojem omjeru i gdje je novac završio ne zna se. 

Nju terete da je i nakon Sauchina odlaska nastavila dizati novac pa je od ožujka 2016. do veljače ove godine, po Uskokovim tvrdnjama, samoinicijativno krivotvorila potpise kasnijih šefova kabineta Nevena Zelića i Davora Božinovića te preuzela i zadržala akontacije dnevnica u ukupnom iznosu od gotovo 350.000 kuna.

Saucha i Zeljko: 'Nismo krivi', Uskok: Uzmite im 944.000 kn
Saucha i Zeljko: 'Nismo krivi', Uskok: Uzmite im 944.000 kn

Sve do veljače 2017. novac se isplaćivao preko putnih naloga. Bilo ih je, stoji u optužnici, ukupno 66, a Zeljko je navodno u rubrici 'Predstojnik' lažirala potpise tadašnji šefova premijerovog ureda, Nevena Zelića i Davora Božinovića. U uredu za opće poslove i dalje ništa nisu sumnjali već su joj novac za dnevnice isplaćivali. 

Istraga u ovom slučaju najprije je poreknuta samo protiv Sauche, tadašnjeg SDP-ovog saborskog zastupnika, a naknadno je proširena i na Zeljko. Suđenje je počelo lani u rujnu. Uskok predlaže da se Sauchi oduzme 295 tisuća kuna koliko je protuzakonito stekao, a Zeljko 649.112 kuna. 

'Saucha je potpisao sve sporne putne naloge i putne račune'
'Saucha je potpisao sve sporne putne naloge i putne račune'

Danas je svjedočilo još nekoliko policajaca koji su sudjelovali u pretrazi stana Sandre Zeljko a ako ne bude novih dokaznih prijedloga očekuje se da bi Tomislav Saucha u petak mogao iznijeti obranu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca