Danas se bori protiv petokrake, a u mladosti pisao eseje o Titu | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 120

Danas se bori protiv petokrake, a u mladosti pisao eseje o Titu

Danas se bori protiv petokrake, a u mladosti pisao eseje o Titu
6

Novosti su objavile kako je član Suverenista Željko Sačić bio u Savezu komunista i deklarirao se kao Jugoslaven. Sačić kaže da taj karton nikad nije vidio, ali da je, citiramo, 'nažalost bio u tom savezu'

VIDEO

Petokraku treba zabraniti u javnom prostoru, partizani su zločinci. Ne treba obnavljati devastirana spomen-obilježja antifašističkom pokretu, toj ratno-zločinačkoj bagri.

Sačić: 'Branitelji su uznemireni komemoracijom pripadnicima agresorske vojske u Karlovcu'
Sačić: 'Branitelji su uznemireni  komemoracijom pripadnicima agresorske vojske u Karlovcu'

Riječi su to umirovljenog generala i saborskog zastupnika Suverenista Željka Sačića (57). 

Zagreb: Konferencija za medije Željka Sačića o zločinu u Gruborima

'Nije bio običan član Partije'

Novosti pišu kako je Sačić 80-ih bio član Saveza komunista Hrvatske, izjašnjavao se kao Jugoslaven i pisao je eseje u kojima je izrazio želju sjediti Titov put i njegova djela. 

Nije bio običan član Partije, radio je u sektoru jugoslavenske milicije zaduženom za čuvanje partijskih funkcionera i simbola jugoslavenske državnosti.

'... da slijedim Titov put i Njegova djela'

Portal Novosti prenosi dijelove eseja tada 17-godišnjeg Sačića, oduševljenog Titom i Jugoslavijom.

- Oduvijek mi je bila želja da postanem članom Saveza komunista Jugoslavije, da budem nosioc progresa, napretka, branioc u prvim redovima Naše domovine od svih vrsta napada, da nastavim gdje su drugi stali, da slijedim Titov put i Njegova djela. Ta želja ispunila mi se, stekao sam povjerenje drugova, radom koje ću i ubuduće opravdati, a oni su zauzvrat nagradili mene, jednom odlikom koja me potiče da još više radim i na svakom koraku izgrađujem Titovu misao’, napisao je 1980., iste godine kada je primljen u SKJ - pišu Novosti.

Dosje iz Hrvatskog državnog arhiva

Prije samo mjesec dana Sačić je zatražio da se petokraka zabrani u javnom prostoru, a ministra branitelja Tomu Medveda pozvao je da ne obnavlja uništene spomenike antifašističkom pokretu.

Novosti su njegov dosje izvukli iz državnog arhiva. 

'Ja odgovornosti o zataškavanju u slučaju Grubori nemam...'
'Ja odgovornosti o zataškavanju u slučaju Grubori  nemam...'

Oglasio se na Facebooku i napao Novosti i Pupovca

Pišu kako je Željko Sačić bio uzoran omladinac, u Savez socijalističke omladine Jugoslavije primili su ga 1976. godine, bio je zamjenik omladinskog sekretara u školi za jugoslavenske milicionare.

Prije nego je zatražio prijem u komuniste, bio je sudionik takmičenja Tito - revolucija - mir.

Nakon sretnje škole postao je milicajac, pripadnik elitne Jedinice za posebne zadatke. U tom je razdbolju promijenio nacionalnu pripadnost - u partijskom se kartonu odredio kao Jugoslaven po nacionalnosti.

Nakon objave Novosti, Sačić je objavio post na Facebooku.

Prenosimo ga, bez pravopisno-gramatičkih intervencija

Da..nazalost bio sam clan te protuhrvatske komunisticke organizacije ..Postao sam to za "nagradu" ,kao odlican ucenik u Srednjoj milicijskoj skoli..i to od svoje 17 godine..(u koju sam se upisao sa 14 godina). Misleci tada da je to drustveni vrhunac i okvir za idealno drusttvo..za sve dobre, pametne, postene , i marljive ljude..

No, ovaj karton nikad nisam vidio niti znam da postoji..Hrvat sam ..po ocu i majci..ako to koga interesira..sve je to i javno poznato..Nisam u tom razdoblju radio nista nemoralno..necasno..protunarodno, samo ucio , skolovao se, studirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu( uz rad..o svom trosku) ..i zasnivao obitelj..Nisam za nista kriv..niti cete mi bagro natovariti nikakvu " krivnju".

Svoje hrvatstvo( ne jugoslavenstvo) sam milijun puta dokazao tijekom DOR-a..od ATJ Lucko..pa dalje..do kraja Rata..Kukavice bijedne..podle..udbaske.Di ste bili kad sam se godinama, s puskom u ruci ( u blatu..po kisi, snijegu,, na žegi..) hrabro, bez kalkulacija, krvavo tukao sa Pupovcevim velikosrbima, cetnicima.. i umirao za Hrvatsku? GADOVI ZLOBNI..kriminalni..protuhrvatski, necete me ni danas zaustaviti u borbi za bolju Hrvatsku....Ni lazima niti prijetnjama.

Gamad..objavite i tko je to ( taj "Karton") iskreirao..osmislio..tko ga potpisao ?

Kompliment mi je da su to objavile velikosrpske cetnicke Pupovceve " Novosti"..koji me u kartonu cast deklariraju Hrvatom..a cas "Jugoslavenom"...A u ratu me ..unatoc toj mojoj "komunistickoj" proslosti ..redovito, u svakoj svojoj vojnoj Naredbi( poput tisuca drugih hrvatskih ratnika ) zvali USTASOM.

Evo ..ovo toj cetnickoj , Pupovcevoj bagri iz " Novosti" , najvise danas kod mene , kao hrvatskog politicara u Hrvatskom saboru smeta;

"Sačićeve radikalne poruke, koje su još jučer imale doseg društvene i medijske margine, sada se iz tjedna u tjedan odašilju putem saborske govornice."..

Ali..badava vam trud..hrvatski narod me tu izabrao...i Njemu SLUZIM. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 120

VIDEO

VIDEO Kiša potopila dijelove Zagreba, palo je za cijeli srpanj. Vatrogasci dobili desetke poziva
KRAJ TOPLINSKOG VALA

VIDEO Kiša potopila dijelove Zagreba, palo je za cijeli srpanj. Vatrogasci dobili desetke poziva

Stigla je velika promjena vremena koja donosi osvježenje i kraj toplinskog vala. Na zagrebačkom području noćas je padala obilna kiša, u Dubravi je pod vodom Grižanska. Vatrogasci su imali desetke intervencija zbog poplavljenih podruma i srušenih stabala

Veliko nevrijeme stiglo je u Hrvatsku: 'Pripazite! Mogući su i jači pljuskovi s grmljavinom'
OLUJA U ZAGREBU

Veliko nevrijeme stiglo je u Hrvatsku: 'Pripazite! Mogući su i jači pljuskovi s grmljavinom'

Za Gospićku, Karlovačku, Zagrebačku i Osječku regiju izdano je narančasto upozorenje zbog toplinskog vala dok se u dijelovima očekuje i grmljavinsko nevrijeme
Dječak (13) se utopio u bazenu kraj Požege, obitelj u šoku: 'Nikad se nije žalio na srce...'
BIO JE UZORNI SPORTAŠ

Dječak (13) se utopio u bazenu kraj Požege, obitelj u šoku: 'Nikad se nije žalio na srce...'

Dječak (13) u četvrtak se utopio u bazenu. Sa suigračima iz kluba došao je na izlet