Obavijesti

News

Komentari 120

Danas se bori protiv petokrake, a u mladosti pisao eseje o Titu

Danas se bori protiv petokrake, a u mladosti pisao eseje o Titu
6

Novosti su objavile kako je član Suverenista Željko Sačić bio u Savezu komunista i deklarirao se kao Jugoslaven. Sačić kaže da taj karton nikad nije vidio, ali da je, citiramo, 'nažalost bio u tom savezu'

VIDEO

Petokraku treba zabraniti u javnom prostoru, partizani su zločinci. Ne treba obnavljati devastirana spomen-obilježja antifašističkom pokretu, toj ratno-zločinačkoj bagri.

Sačić: 'Branitelji su uznemireni komemoracijom pripadnicima agresorske vojske u Karlovcu'
Sačić: 'Branitelji su uznemireni  komemoracijom pripadnicima agresorske vojske u Karlovcu'

Riječi su to umirovljenog generala i saborskog zastupnika Suverenista Željka Sačića (57). 

Zagreb: Konferencija za medije Željka Sačića o zločinu u Gruborima

'Nije bio običan član Partije'

Novosti pišu kako je Sačić 80-ih bio član Saveza komunista Hrvatske, izjašnjavao se kao Jugoslaven i pisao je eseje u kojima je izrazio želju sjediti Titov put i njegova djela. 

Nije bio običan član Partije, radio je u sektoru jugoslavenske milicije zaduženom za čuvanje partijskih funkcionera i simbola jugoslavenske državnosti.

'... da slijedim Titov put i Njegova djela'

Portal Novosti prenosi dijelove eseja tada 17-godišnjeg Sačića, oduševljenog Titom i Jugoslavijom.

- Oduvijek mi je bila želja da postanem članom Saveza komunista Jugoslavije, da budem nosioc progresa, napretka, branioc u prvim redovima Naše domovine od svih vrsta napada, da nastavim gdje su drugi stali, da slijedim Titov put i Njegova djela. Ta želja ispunila mi se, stekao sam povjerenje drugova, radom koje ću i ubuduće opravdati, a oni su zauzvrat nagradili mene, jednom odlikom koja me potiče da još više radim i na svakom koraku izgrađujem Titovu misao’, napisao je 1980., iste godine kada je primljen u SKJ - pišu Novosti.

Dosje iz Hrvatskog državnog arhiva

Prije samo mjesec dana Sačić je zatražio da se petokraka zabrani u javnom prostoru, a ministra branitelja Tomu Medveda pozvao je da ne obnavlja uništene spomenike antifašističkom pokretu.

Novosti su njegov dosje izvukli iz državnog arhiva. 

'Ja odgovornosti o zataškavanju u slučaju Grubori nemam...'
'Ja odgovornosti o zataškavanju u slučaju Grubori  nemam...'

Oglasio se na Facebooku i napao Novosti i Pupovca

Pišu kako je Željko Sačić bio uzoran omladinac, u Savez socijalističke omladine Jugoslavije primili su ga 1976. godine, bio je zamjenik omladinskog sekretara u školi za jugoslavenske milicionare.

Prije nego je zatražio prijem u komuniste, bio je sudionik takmičenja Tito - revolucija - mir.

Nakon sretnje škole postao je milicajac, pripadnik elitne Jedinice za posebne zadatke. U tom je razdbolju promijenio nacionalnu pripadnost - u partijskom se kartonu odredio kao Jugoslaven po nacionalnosti.

Nakon objave Novosti, Sačić je objavio post na Facebooku.

Prenosimo ga, bez pravopisno-gramatičkih intervencija

Da..nazalost bio sam clan te protuhrvatske komunisticke organizacije ..Postao sam to za "nagradu" ,kao odlican ucenik u Srednjoj milicijskoj skoli..i to od svoje 17 godine..(u koju sam se upisao sa 14 godina). Misleci tada da je to drustveni vrhunac i okvir za idealno drusttvo..za sve dobre, pametne, postene , i marljive ljude..

No, ovaj karton nikad nisam vidio niti znam da postoji..Hrvat sam ..po ocu i majci..ako to koga interesira..sve je to i javno poznato..Nisam u tom razdoblju radio nista nemoralno..necasno..protunarodno, samo ucio , skolovao se, studirao na Pravnom fakultetu u Zagrebu( uz rad..o svom trosku) ..i zasnivao obitelj..Nisam za nista kriv..niti cete mi bagro natovariti nikakvu " krivnju".

Svoje hrvatstvo( ne jugoslavenstvo) sam milijun puta dokazao tijekom DOR-a..od ATJ Lucko..pa dalje..do kraja Rata..Kukavice bijedne..podle..udbaske.Di ste bili kad sam se godinama, s puskom u ruci ( u blatu..po kisi, snijegu,, na žegi..) hrabro, bez kalkulacija, krvavo tukao sa Pupovcevim velikosrbima, cetnicima.. i umirao za Hrvatsku? GADOVI ZLOBNI..kriminalni..protuhrvatski, necete me ni danas zaustaviti u borbi za bolju Hrvatsku....Ni lazima niti prijetnjama.

Gamad..objavite i tko je to ( taj "Karton") iskreirao..osmislio..tko ga potpisao ?

Kompliment mi je da su to objavile velikosrpske cetnicke Pupovceve " Novosti"..koji me u kartonu cast deklariraju Hrvatom..a cas "Jugoslavenom"...A u ratu me ..unatoc toj mojoj "komunistickoj" proslosti ..redovito, u svakoj svojoj vojnoj Naredbi( poput tisuca drugih hrvatskih ratnika ) zvali USTASOM.

Evo ..ovo toj cetnickoj , Pupovcevoj bagri iz " Novosti" , najvise danas kod mene , kao hrvatskog politicara u Hrvatskom saboru smeta;

"Sačićeve radikalne poruke, koje su još jučer imale doseg društvene i medijske margine, sada se iz tjedna u tjedan odašilju putem saborske govornice."..

Ali..badava vam trud..hrvatski narod me tu izabrao...i Njemu SLUZIM. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"