Obavijesti

News

Komentari 68

Daniel je skočio iz aviona pa zaprosio Ivu, a nepokretan je...

Daniel je skočio iz aviona pa zaprosio Ivu,  a nepokretan je...
9

Skok u brak: Daniel (32) iz Labina je vezan za kolica. Pobijedio je strah, skočio padobranom iz aviona i zaprosio Ivu. Rasplakao ju je prstenom i ona je rekla "da"

VIDEO

Pitao me je prije nekoliko mjeseci: ‘Ljube, bi li ti za mene skočila iz aviona?’. Ja sam mu rekla da bih. I onda se on bacio na organizaciju, a ja sam sumnjala da sprema nešto posebno.

Tako nam je svoju životnu avanturu ispričala Iva Imširović, djevojka Daniela Zahtile , čovjeka koji je zbog pada s motocikla prije pet godina vezan za invalidska kolica . Iva (32) i Daniel (32), par iz Labina , poznaju se više od 20 godina, a dugogodišnje poznanstvo su zadnju godinu dana pretvorili u ozbiljnu vezu. Daniel je, unatoč nesreći, želio skočiti padobranom iz aviona . Obratio se iskusnoj padobranskoj ekipi Tandem Experti na zagrebačkom aerodromu Lučko . Dirnulo ih je to što je i Daniel bio strastveni bajker.

- Kad smo u ekipi, u kojoj su i sami redom bajkeri, čuli za Danijelov slučaj, nismo mogli reći ne.

Nismo mogli zanemariti njegovu želju da iskusi skok padobranom i slobodan pad te su ubrzo uslijedili dogovori i pripreme za prvi takav skok izveden u Hrvatskoj ili i bližoj regiji - rekao nam je Anđelo Vuletić iz Tandema Experti.

Pripreme su trajale dugo jer je sve moralo proći najboljem redu. Nakon priprema došao je i dan da se avionom otisnu na 3000 metara .

VIDEO

- Joj, tako sam se prepala. Nije mi bilo svejedno - kaže Iva.

Ni njezinu dragom, koji je inicirao skok, nije bilo svejedno. Trema, skok u nepoznato, kako će sve to biti, vrzmalo se Danijelovom glavom.

- Bilo je ludo. Emocije su se miješale, osjećaj slobode, predivnog pogleda, sve je bilo predivno - kaže Daniel.

Iva je također bila osupnuta pogledom.

- Volim planinariti i svaki planinar ima predivne poglede na prirodu, ali ovo se ne može s tim mjeriti - dodaje Iva.

Rasplakala se od sreće

Brzina slobodnog pada koji traje 35 sekundi je oko 220 km kilometara na sat . Spuštanje padobranom još 10-ak minuta. S Ivom je skakao Igor Steinglin.

VIDEO

Zaljubljeni par glatko je doskočio. A nakon svih silnih emocija Daniel je sjeo u invalidska kolica. Iva mu je prišla puna dojmova od skoka, adrenalina i ponosa što su zajedno to napravili. A onda se rasplakala od sreće. Daniel je izvadio prsten i zaprosio je .

- Pristala je, nego što - kaže presretni Daniel kroz smijeh.

Ako je mogla za mene skočiti iz aviona, može se i udati, dodaje Daniel koji, unatoč nesreći, živi život punim plućima.

Iva je nakon skoka pretpostavljala da će joj Daniel priuštiti još nešto, ali joj nije bilo ni na kraj pameti da će izvaditi prsten i zaprositi je.

- Mislila da će me odvesti nekamo, na neko putovanje ili nešto tako, ali da će me zaprositi, stvarno nisam razmišljala. Tu sam se rasplakala od silnih emocija - priznaje Iva, inače tekstilna dizajnerica, koja se bavi i crtanjem te slikanjem. O svojem Danielu kaže da je iznimno jaka i vrijedna osoba. Čak i padobranci iz Expert Tandema kažu da je Daniel ovim skokom postao poseban.

Daniel ne odustaje

- Pitali smo sve instruktore padobranstva je li im poznato da je itko nepokretan skočio padobranom u Hrvatskoj. Nitko nam nije mogao reći da zna za takav skok. Naime, takvi podaci se jednostavno ne upisuju pa je teško izričito tvrditi, ali mi smo uvjereni da je Daniel prvi - pojasnio je Anđelo Vuletić. A da ni nebo Danielu ne predstavlja prepreku, svjedoči i Iva.

- Prije nesreće radio je kao konobar, a nakon toga završio je i prekvalifikacije. Sada studira na pulskom sveučilištu hotelijerstvo - svjedoči ona. Danijel pak ima vrlo jasne i konkretne planove koje s Ivom kani ostvariti iako su oboje trenutno nezaposleni.

- Pripremamo se da u Labinu otvorimo meksički restoran. Već sam izabrao i ime. Zvat će se Amigos - prijatelji - pojašnjava Daniel.

Upravo je to ono što Iva cijeni kod Daniela. Iako je nepokretan od prsa na dolje, ništa mu nije problem. I njih dvoje žive kao i svaki drugi par. Vodi ih uzajamna ljubav, a upravo zbog te ljubavi brode razne probleme. I zbog te ljubavi, jedno će za drugim skočiti i - iz aviona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk