Obavijesti

News

Komentari 18

Danijel (14), najmlađi volonter: Njemu baš ništa nije bilo teško

Danijel (14),  najmlađi volonter: Njemu baš ništa nije bilo teško
2

Poplava mu nije uništila dom, no nesebično je stao u obranu imovine sumještana te se pridružio volonterima koji su radili na obnovi kuća. Ništa mu nije bilo teško

VIDEO

Nakon što mu je u obnovi kuće u Gunji poginuo najbolji i nerazdvojni prijatelj iz razreda Stjepan Vučković, Danijel Ivanko (14) odlučio je pridružiti se volonterima Studentskog katoličkog centra i pomagati im.

- Prihvatili su me i s njima sam bio od jutra do mraka na svim mogućim poslovima koje možete zamisliti u obnovi sela - priča mladić. Roditelji su ga podržali u tome.

- Kad mi je bio došao s tom idejom, samo sam ga upitao: ‘Sine, hoćeš li moći to izdržati?’. Znao sam da su poslovi na obnovi teški, a on nikad ništa slično nije radio. Nisam mu se suprotstavljao jer sam sve prihvatio kao veliku školu koju je sam izabrao i koju mora proći - kaže otac Franjo.

Među volonterima iz Hrvatske, bitno starijim od njega, Danijel je dobio nadimak. Nakon što su u jednoj kući otkrili leglo miševa, prozvali su ga - Miško. Dobro, taj dan je bio zadužen i za razvoženje građevinskog otpada kolicima, pa su svako njegovo guranje pratili uzvikom iz popularnog filma “Ko to tamo peva” - “Vozi, Miško”! 

Mjesec i pol dana išao od kuće sa zdjelicom i žlicom u vrećici

Danijel je oko osam sati napuštao kuću s plastičnom zdjelicom i žlicom u vrećici i odlazio na posao. Vraćao se oko 21 sat. I tako mjesec i pol.

- I danas ti isti volonteri dolaze vikendom pomažući u obnovi, a ja sam uz njih. Znate, ima ona izreka koja kaže: ‘Želiš li da ti život bude lijep, učini ga lijepim drugima’! Toga sam se držao. Ponosan sam što sam tako sebi učinio život lijepim i boljim - zaključio je nesebični Danijel.

Njegovu priču gledajte u “Dobro jutro, Hrvatska” 30. prosinca te na www.ponoshrvatske.hr. 

Kad se radi sa srcem, sve je puno lakše     

Danijel je teško podnio smrt svojeg najboljeg prijatelja Stjepana Vučkovića. On je u prvim danima obnove stradao od udisanja otrovnih plinova u podrumu svoje kuće, koju je pomagao što prije osposobiti za život. Zato je Danijel odlučio pomoći drugima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C