Obavijesti

News

Komentari 85

Kim Jong Un podigao je čašu u zdravlje Putina. Andrzej Duda planira susret s Zelenskim

Kim Jong Un podigao je čašu u zdravlje Putina. Andrzej Duda planira susret s Zelenskim
5

U ruskom granatiranju sela Odradokamjanka u Hersonskoj regije dvije su osobe ozlijeđene. Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un obećao je Putinu pomoć u ratu Rusije protiv Ukrajine

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.38

Putin i Kim razgovarali o vojnim pitanjima, Ukrajini i satelitima

24sata

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un i ruski predsjednik Vladimir Putin sastali su se u srijedu na rijetkom samitu na kojem su razgovarali o vojnim pitanjima, ratu u Ukrajini i mogućoj ruskoj pomoći satelitskom programu Sjeverne Koreje.

Putin je pokazao Kimu najnapredniji ruski svemirski poligon na ruskom Dalekom istoku i razgovarali su o mogućnosti slanja sjevernokorejskog kozmonauta u svemir. Kim, koji je doputovao vlakom iz Sjeverne Koreje, postavljao je detaljna pitanja o raketama razgledavajući Istočni kozmodrom.

Više pročitajte OVDJE.

22.26

Ukrajina potvrdila da je napala Sevastopolj: 'Pogodili su podmornicu i ratni brod'

24sata

Ukrajina je u srijedu objavila da je pogodila ruske pomorske mete i lučku infrastrukturu u Sevastopolju, u najvećem napadu do sada na sjedište ruske Crnomorske flote na Krimu.

"U jutro 13. rujna ukrajinske oružane snage izvele su uspješne napade na pomorske mete i lučku infrastrukturu okupatora na dokovima privremeno okupiranog Sevastoplja", objavila je ukrajinska vojska na Telegramu. 

Više pročitajte OVDJE.

20.15

Kijev: Rusija je lansirala više od 2000 Shaheda na Ukrajinu u godinu dana

Ukrajinsko ministarstvo obrane navodi da je više od 2000 Shaheda lansirano na Ukrajinu od 13. rujna prošle godine, kada je, kako tvrde Ukrajinci, prvi put da su Rusi upotrijebili iranske bespilotne letjelice za napad na Ukrajinu.

- Ruski teroristi su tokom noći koristili drone Shahed kako bi ponovno napali regiju Odesa - dodalo je ministarstvo.

17.57

Moskva: Najmanje 24 ozlijeđenih i dva broda pogođena u napadu na Krim

24sata

Najmanje 24 ljudi je ozlijeđeno, a dva ratna broda su oštećena u navodnom ukrajinskom raketnom napadu u Sevastopoljskom zaljevu i oko njega na Krimu, priopćila je u srijedu regionalna uprava koju je imenovala Moskva.

"Necivilni objekt" u lučkome gradu Sevastopolju zapalio se kao posljedica napada, rekao je guverner Mihail Razvožajev na Telegramu, prenosi ruska državna novinska agencija TASS.

Više pročitajte OVDJE.

14.49

U Poljskoj je najavljen susret Dude i Zelenskog

Poljski predsjednik Andrzej Duda uskoro će se sastati s ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim. To je izjavio šef ureda poljskog predsjednika Pawel Szrot za RMF FM.

Istodobno, iz sigurnosnih razloga, nije imenovao datum sastanka predsjednika.

- Postoje razna sigurnosna razmatranja. Predsjednik Zelenski je čelnik zemlje koja je u ratu i pod prijetnjom je terorističkog napada iz Rusije - komentirao je.

Komentari 85