Obavijesti

News

Komentari 44

'Dao mi je u ruke telegram, bilo me je strah da se ne srušim'

'Dao mi je u ruke telegram, bilo me je strah da se ne srušim'
1

Ljubica Gašparić iz Čakovca prijavila je sinov nestanak u subotu. Zvala je i Hitnu i policiju. U ponedjeljak joj je iz Zagreba stigao telegram. Pisalo je da je njen Robert mrtav

VIDEO

Nakon dva dana čekanja i razgovora s policijom, bolnicom i Hitnom, Ljubica Gašparić iz Čakovca dobila je telegram u kojem piše da joj je sin Robert umro u subotu, isti dan kad je nestao.

- Imao je običaj subotom otići s prijateljima na kavu. To je napravio i sad, ali nije ponio mobitel koji sam čula da zvoni u njegovu stanu - rekla nam je neutješna Ljubica. Iako se volio šetati, 50-godišnji Robert bi se uvijek javio, a i živjeli su u istoj kući. Kako se nije pojavio do večeri, poslije 22 sata njegova majka je nazvala centar 112 i prijavila da joj nema sina. Nešto kasnije zvala je i Hitnu službu na 194 s pitanjima jesu li možda primili Roberta, no rekli su joj da pod tim imenom nemaju nikoga.

Ipak, taj dan je pozlilo muškarcu na autobusnom kolodvoru, kako doznaje njegova majka. Hitna ga je tad navodno prevezla do Opće bolnice Čakovec zbog problema sa srcem. Kako mu nisu mogli više pomoći, prevezla su ga u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu. Ondje je preminuo. Obitelj i policija to nisu znali te su u nedjelju ujutro ispitali majku o nestanku. Sve informacije objavili su i na portalu nestali.hr te počeli potragu. Novih informacija nisu imali ni u ponedjeljak te su ponovno došli do majke. Isti dan, oko 15 sati, na vrata joj je pokucao poštar.

- Dao mi je u ruke telegram, no rekla sam mu da ostane još malo. U njemu nikad ne pišu dobre vijesti pa me je bilo strah da se ne srušim - prepričala je Ljubica. Nažalost, imala je pravo te je u njemu pisalo da joj je sin umro.

- Gospodin Robert Gašparić, preminuo u subotu 12. 8. u 20.32 sati. Iskrena sućut - pisalo je na telegramu koji je potpisao primarius Barić. Ipak, nije znala otkud je stigao ni je li to istina pa je pozvala policiju.

Nakon provjere policajci su potvrdili da je istina i da je tijelo njezina sina u KB-u Dubrava.

- Rekli su mi da je imao problema sa srcem, no ne vjerujem. Nikad u životu tabletu za srce nije popio - kaže majka. Ljuta je na sustav jer joj nitko nije mogao dati ikakvu vijest.

Gdje je nastao propust ne znaju ni u policiji. Iz županijske Hitne i OB-a Čakovec nam se do završetka izdanja nisu javili.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina