Obavijesti

News

Komentari 0

Darinko Kosor: Glavni junak ove sapunice je Onur Sanader

Darinko  Kosor: Glavni junak ove sapunice je Onur Sanader
6

Damir Kajin (IDS) rekao je da je bivši premijer Ivo Sanader malo jači igrač nego što neki sude te da će on srušiti Kosoričinu Vladu kad to nije mogla opozicija

VIDEO


Sanader je rekao da je izašao iz političke utakmice, a očito je počeo ultimate fight sa svojom strankom. Tamo će vjerojatno naći svoje stare prijatelje koje je postavio na funkcije u Saboru i u Vladi, smatra Arsen Bauk (SDP) koji je ujedno i član Mandatno imunitetnog povjerenstva. 

Bauk je rekao i da će se Sanader ponovno vratiti u saborske klupe ako HDZ-ovi članovi budu poštovali svoju odluku iz srpnja 2009. godine. Naime, prema Zakonu zastupnik može mandat zamrznuti samo jednom po dvije osnove - ako mu je dužnost nespojiva sa zastupničkom i na osobni zahtjev. Sanader je kao premijer zamrznuo mandat zbog nespojivih dužnosti, a saborska većina mu je u srpnju 2009. dozvolila da ga drugi put zamrzne na osobni zahtjev čemu se oporba protivila i nazivala to još jednom farsom.

No, Bauk je uvjeren da će potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks, ako postoji, pronaći način da se izbjegne povratak Sanadera u Sabor.

Gjenero: Najlakše se pozivati na imunitet

- S jedne strane to je potpuno očekivano. Gospodin Ivo Sanader je po onome što smo saznali iz medija, iako je DORH relativizirao značenje te izjave, osoba koja je pod krivičnom istragom. Krivičnu istragu je najlakše izbjeći ili otežati pozivanjem na zastupnički imunitet, rekao je Davor Gjenero, politički analitičar.

Kajin: Kad nije mogla opozicija, Sanader će ih srušiti

- Počelo je, počelo! - prvi je komentar Damira Kajina (IDS). Ustvrdio je da je Sanader 'malo jači igrač, nego što neki sude'.
- Nije se Sanader u Sabor vratio samo da bi sebe zaštitio, nego to predstavlja završnu bitku za HDZ pa ako treba i rušenjem njihove većine i paralizom njihove vladavine. Kada opozicija nije mogla srušiti Vladu Jadranke Kosor, to će učiniti Sanader - rekao je Kajin.

Ustvrdio je i da je na potpredsjedniku Sabora Šeksu je da raspusti parlament, jer ovu sramotu ne može dugo gledati HDZ, niti narod plaćati.

Darinko Kosor: Junak sapunice je Onur Sanader

- Da budem malo duhovit, jer to je sve prešlo u grotesku, ovo sve nalikuje na sapunicu 1001 noć, a glavni junak je Onur Sanader. Kako se i ta sapunca nastavlja tako se nastavlja i na političkoj sceni. Onur Sanader je dobar teatrolog i dobro je isplanirao povratak, no vjerujem da se neće sve dobro završiti kao u sapunicama. Što se tiče HDZ-ovaca vječito vjernih Sanaderu, teško mi je sada špekulirati što bi se moglo dogoditi. Teško je procijeniti na koji način su oni bili povezani privatnim interesima. Ako ostanu uz Sanadera to bi moglo dovesti do prijevremenih izbora, a upravo takav pozitivan šok i treba Hrvatskoj da se izvuče iz ove situacije - rekao je Darinko Kosor.

Lesar: Sanader ima šest spavača

- Ivo Sanader u Sabor se vraća ili po imunitet ili po prijevremene izbore, a to znači da negdje ima šest spavača, jer on kao sedmi može srušiti vladajuću većinu - smatra čelnik laburista Dragutin Lesar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.