Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Darko Horvat: Pregovaramo s Ukrajincima oko ulaska u 3.maj

Ministar Horvat najavio je da sutra ima sastanak s potencijalnim partnerima iz Ukrajine koji su zainteresirani za ulazak u vlasničku strukturu 3. maja

Å ibenik: Dolazak uzvanika na konferecniju "Dani regionalnog razvoja i EU fondova"
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
11 komentara

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat najavio je da će u srijedu održati sastanak s potencijalnim partnerima iz Ukrajine zainteresiranima za ulazak u vlasničku strukturu riječkog brodogradilišta 3. maj.

- U ovom trenutku razgovaram s potencijalnim partnerima i jedan od takvih partnera će sutra doći i s njim ću razgovarati. Dolaze nam kolege iz Ukrajine, također zainteresirani za ulazak u vlasničku strukturu 3. maja. To je sada već četvrti ozbiljni partner - izjavio je Horvat novinarima u utorak ispred Vlade uoči sastanka užeg Vladina kabineta.

Zagreb: Svečana akademija u hotelu Westin povodom Dana Hrvatske obrtničke komore SASTANAK SA SINDIKATIMA Horvat: 3. maj bi mogao izaći iz Uljanik grupe i krenuti dalje

Kako je dodao, treba tek vidjeti kojim će zaključkom završiti sutrašnji sastanak i kako će "cijela priča završiti u konačnici", no kako je siguran da će u sljedećih desetak dana "biti poznat konačan stav".

Kaže da će više moći reći tek kada utvrdi jesu li potencijalni partneri stvarno zainteresirani ili su ovo samo preliminarni sastanci identifikacije stanja u hrvatskoj brodogradnji. 

Horvat je potvrdio i da je ranije održao sastanak s potencijalnim partnerima iz Italije.

HORVAT: 'Prema novom planu 3. maj će se izdvojiti iz Uljanik grupe'

Inače, izvijestio je da Ministarstvo gospodarstva od Europske komisije još nije zaprimilo izmijenjeni i dopunjeni plan restrukturiranja Uljanika, a na opasku novinara da vrijeme curi i da smo sve bliži stečaju, ponovio je da je on zadnji koji zaziva 'uopće potrebu da do stečaja dođe'.

- Vrijeme curi, ja isto čekam kao i novinari, kao i hrvatska javnost, kao i dionici procesa - izjavio je Horvat.

Na pitanje novinara, a vezano za Uljanik, ima li šanse da država 'uskoči' kao poduzetnik, Horvat je odgovorio niječno.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message