Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Horvat: 3. maj bi mogao izaći iz Uljanik grupe i krenuti dalje

Od jučer smo počeli polako pripremati da eventualni strateški partneri mogu ponaosob razmišljati o brodogradilištima u Puli i Rijeci. To je novitet koji ulazi u program restrukturiranja, kazao je

Zagreb: Svečana akademija u hotelu Westin povodom Dana Hrvatske obrtničke komore
Foto: Zarko Basic/PIXSELL
1 komentara

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat potvrdio je u srijedu da će danas u 13 sati održati sastanak sa sindikalnim predstavnicima iz Pule o situaciji u Uljaniku.

Odgovarajući na pitanja novinara uoči užeg kabineta Vlade, Horvat je kazao da će tema razgovora biti ista kao i jučer, s time da mu danas dolaze sindikalisti iz Pule.

JAVILA SE DVA ULAGAČA Novi plan spasa: '3.maj' odvojit će se iz sastava Uljanik grupe?

Naime, Horvat se u utorak u Rijeci sastao s predstavnicima kriznog stožera za 3. maj, te upravama pulskog i riječkog brodogradilišta. Tom prilikom je obznanio da se u novoj inačici plana restrukturiranja Uljanika po prvi puta otvara mogućnost da brodogradilište 3. maj bude samostalni gospodarski subjekt odnosno njegovo izdvajanje iz Uljanik grupe.

"Od jučer smo počeli polako pripremati da eventualni strateški partneri mogu ponaosob razmišljati o brodogradilištima u Puli i Rijeci. To je novitet koji ulazi u program restrukturiranja i mislim da ćemo na taj način puno lakše naći potencijalne strateške partnere", izjavio je Horvat u srijedu.

Zagreb: Konferencija Ususret 2030. godini i izazovi Europskog stupa socijalnih prava TRAŽE NAČIN OPSTANKA Plenković: Još se ne zna hoće li radnici Uljanika dobiti plaću

Na pitanje znači li to da bi se 3. maj mogao izdvojiti iz Uljanik grupe i tražiti neku svoju budućnost, Horvat je odgovorio potvrdno.

Upitan pak koji su potencijalni strateški partneri, pri čemu se spominju dva imena, Horvat je kazao da se u ovom trenutku ne može razgovarati o potencijalnim strateškim partnerima, s obzirom na ingerenciju uprave kojom je ona već odabrala strateškog partnera.

Nel Pavletić/Pixsell OTKAZANI BRODOVI Račun Uljanika blokiran je već treći put: Pregovori su u tijeku

"U trenutku kada s njime ne bude zadovoljna može ga promijeniti. Hoće li do toga doći ili ne vidjeti ćemo sljedećih nekoliko dana, ali odluka će biti na upravi Uljanika", poručio je Horvat. 

Upitan je li Danko Končar formalno i dalje strateški partner, Horvat je odgovorio da jest.

Ponovio je da se za Uljanik traži program restrukturiranja u skladu sa smjernicama Europske komisije te da je želja i dalje ista: oba brodogradilišta osposobiti za funkcioniranje na tržišnim načelima.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message