Obavijesti

News

Komentari 0

Darko Milinović čestitao novom županu: Ernest Petry najavio reviziju i nastavak projekata

Darko Milinović čestitao novom županu: Ernest Petry najavio reviziju i nastavak projekata

Milinović je na primopredaji vratio županiji i bankovnu karticu namjenjenu za putne troškove i reprezentaciju, rekavši da u četiri godine s nje nije potrošio ni kunu za neko piće ili ručak, čak ni za jednu dnevnicu

VIDEO

U zgradi Ličko senjske županije obavljena je u petak primopredaja dužnosti, dosadašnji župan Darko Milinović (LiPO) i novi Ernest Petry (HDZ) razmijenili su dokumente, Milinović je čestitao pobjedniku i izrazio uvjerenje da će nastaviti započete projekte, što je Petry potvrdio.

Milinović je iznio detaljno financijsko stanje, rekavši da je račun kod preuzimanja prije četiri godine bio u minusu od 13,8 milijuna kuna, a da je sada u plusu. S današnjim danom na računu je 14,7 milijuna kuna i to sedam namjenski i 7,7 nenamjenski, dodao je.

Milinović je na primopredaji vratio županiji i bankovnu karticu namjenjenu za putne troškove i reprezentaciju, rekavši da u četiri godine s nje nije potrošio ni kunu za neko piće ili ručak, čak ni za jednu dnevnicu.

Milinović: Ostavljam financijski stabilnu Ličko-senjsku županiju
Milinović: Ostavljam financijski stabilnu Ličko-senjsku županiju

Što se projekata tiče realizirani su u iznosu od 4,5 milijardi kuna, a ostalo je za realizirati 209 milijuna kuna vrijednih programa, širokopojasni internet, cikloturizam, energetsku obnovu javnih zgrada, a tu su, dodao je, i 52 projekta Razvojne agencije Lira vrijedni 52 milijuna kuna, tri milijuna kuna za potrebite, ali i 12 milijuna kuna za zaštitu prirode.

Petry: Složit ćemo najbolje timove od postojećih zaposlenika

Novoimenovali župan Ernest Petry najavio je neovisnu reviziju poslovanja, ali i da će u interesu svih projekti biti nastavljeni.

Zatražio je od pročelnika da stave mandat njemu na raspolaganje,i da će prema važnosti pojedinih segmenata rada, odlučiti tko će što raditi.

“Složit ćemo najbolje timove od postojećih zaposlenika, da budu što efikasniji, nitko neće ostati bez posla osim ako se pronađe da je netko radio kriminalna djela, ali to će ionako tada biti odgovornost nekih drugih institucija”, zaključio je i Petry.

Novi župan očekuje od ravnatelja i direktora javnih ustanova i poduzeća kojima je županija osnivač, da mu također tijekom drugog tjedna dostave mandate na raspolaganje i da će se potom odlučiti kako će se dalje odvijati ti poslovi, sve u interesu građana.

Precizirao je da se radi o 17 škola, domovima zdravlja i onima za stare i nemoćne, poduzeću Likaceste, Lučke uprave i slično.

Upitan o tijeku pregovora HDZ-a s partnerima oko formiranja većine Skupštini Petry je rekao kako je uvjeren da će se u idućih nekoliko dana formirati stabilna većina.

HDZ izgubio Šibensku županiju, Miletić je jedva zadržao Istru, Čačić i Milinović nisu više župani
HDZ izgubio Šibensku županiju, Miletić je jedva zadržao Istru, Čačić i Milinović nisu više župani

Također je izrazio uvjerenje da će sa svim načelnicima i gradonačelnicima u županiji imati dobru suradnju, neovisno od političke opcije kojoj tko pripada i to također u interesu svih građana i svih općina i gradova.

Milinović je nakon primopredaje izjavio novinarima da službenu karticu uopće nije koristio za reprezentaciju i dnevnice jer da je smatrao da ima dovoljno veliku plaću da može sam plaćati te troškove. Također je rekao da postoji mogućnost da se vrati u bolnici u Gospiću poslu ginekologije, jer da se struke nije do sada ni odrekao, već je svakog ponedjeljka i utorka obavljao operacije i drugo.

“Imam nekoliko ponuda za novi angažman, ali još nisam odlučio, no svakako ću biti jasna oporba u Županijskoj skupštini, jer osam se lista udružilo protiv mene i moja stranka LiPO je sada jedina oporba”, rekao je Milinović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"