Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
26 komentara

Darko Milinović: Kao dijete vježbao sam hod kauboja...

Snove iz djetinjstva ispunili smo Vesni Pusić, Anti Đapiću, Božidaru Pankretiću i Darku Milinoviću. Na jedan dan bili su kemičar, sudac, kauboj i pilot

D. Puklavec
Video: D. Puklavec
26 komentara

Oduvijek sam želio biti kauboj jer on uvodi red u grad. Čak sam kao mali krivio i noge kako bi mi išle u ‘oks’, zato se i danas gegam dok hodam, kroz smijeh je rekao ministar Darko Milinović (HDZ), uživajući u ostvarenju svog dječačkog sna. Priznaje da je kao dijete krao šešire gostima koji su ih posjetili u obiteljskom domu, čak i nastavniku u školi, a sve kako bi na trenutak prizvao vrijeme Divljeg zapada. Ta zaigranost prošla ga je s 14 godina, a tada se zaljubio u liječnički poziv.
Odvjetnički stolac na zagrebačkom Županijskom sudu na trenutak je osjetio i HSS-ov ministar poljoprivrede Božidar Pankretić.
- Pravo mi je bilo super, kao dječak sam sanjao da ću biti fiškal - oduševljeno je rekao Pankretić. Do sada nije imao niti jedan sudski spor, a bio je tek na ostavinskoj raspravi.
Kao mnogi dječaci, i predsjednik HSP-a Anto Đapić želio je biti vojni pilot. Prvi put u kabinu transportnog helikoptera sjeo je na pristaništu u Lučkom. Na sebe je navukao pilotsku jaknu, na glavu stavio kacigu.
- Neka i to osjetim! Poznato je da su piloti po fizičkoj konstituciji sitni, ali vrlo utegnuti i snažni - kroz smijeh je rekao dobro raspoloženi Đapić, koji ne žali što je krenuo u političe vode u kojima je, ističe, pronašao sebe.
HNS-ova Vesna Pusić kao djevojčica je željela biti Winnetou, no prvo zanimanje o kojem je sanjala bilo je postati kemičarka. Djelić nesuđene struke osjetila je u laboratoriju Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije.
- Kemija je jako uzbudljiva. Moja duša uvijek je bila u društvenim znanostima - kazala je Pusić, zabavljajući se s epruvetama.
24sata u srijedu otkriva što su htjeli biti Biškupić, Šišljagić, Čačić, Primorac..

MILINOVIĆ: KRAO SAM ŠEŠIRE NASTAVNICIMA I GOSTIMA
Znao bih uzeti šešire gostima sa stola i otrčao se van igrati kauboja. Ukrao sam ga čak i nastavniku u školi, otkrio nam je Milinović.

PANKRETIĆ: KAD ZAVRŠI MANDAT, UPISUJEM PRAVO
Odvjetnička stolica na Županijskom sudu u Zagrebu oduševila je ministra poljoprivrede Božidara Pankretića.
- Kad prođe ministarska karijera, položit ću ispite jer mislim da je moje mjesto u sudnici - oduševljeno nam je priznao Pankretić, koji nije imao sudski spor.

PUSIĆ: MOŽDA ĆU U DRUGOM ŽIVOTU BITI KEMIČARKA
Obilazeći laboratorij Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije, šefica HNS-a Vesna Pusić zavirila je i u moderniji laboratorij u kojem se obavljaju analize za potrebe privrede. Dometnula je kako će joj se želja iz mladih dana da se potpuno posveti kemiji možda ispuniti u nekom drugom životu.

ĐAPIĆ: NADAM SE DA JE KABINA DOVOLJNO VELIKA
Anto Đapić već se ranije vozio u helikopteru, no sad je prvi put zasjeo u pilotsku kabinu. Pri ulasku se našalio i na svoj račun.
- Neka i to osjetim! Ispunit će mi se dječački san ako kabina bude velika da mogu ući u nju - kroz smijeh je rekao raspoloženi Đapić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message