Obavijesti

News

Komentari 45

Darko Milinović o masterplanu: To je tek mrtvo slovo na papiru

Darko Milinović o masterplanu: To je tek mrtvo slovo na papiru
6

Masterplan je komentirao i Dragutin Lesar koji je ministru Ostojiću poručio da 'plan ne vrijedi apsolutno ništa' bez preciznog modela financiranja bolničkog sustava

VIDEO

Nakon izlaganja ministra zdravlja Rajka Ostojića o Nacionalnom planu razvoja kliničkih bolnica, stigle su reakcije iz oporbe. 

Lesar: Ovo nije nikakav masterplan

- Ovo nije nikakav masterplan. Dvije stvari su vidljive - smanjuje se broj kreveta za akutne bolesti i povećavaju kreveti za kronične bolesti, palijativnu skrb i dnevne bolnice što je po meni dobar trend, ali za to nikome nije trebalo plaćati milijune kuna da nas tome poduči. Drugo, stalno naglašavanje funkcionalne povezanosti bolnica nema nijedan bitan kriterij da bi se moglo reći da ovo nešto dobro donosi, jer nema ničega o kadrovima, specijalistima, o opremi - kaže Laburist Dragutin Lesar.

- Ovaj plan vam ne vrijedi apsolutno ništa jer niste precizirali model financiranja bolničkog sustava na temelju čega bi se moglo ocijeniti je li ovo samo popis želja ili ozbiljni posao - poručio je Lesar ministru Ostojiću.

Milinović: Onima koji ne žive u Zagrebu šalje se poruka da su građani drugog reda

Masterplan je mrtvo slovo na papiru, rekao je HDZ-ov Darko Milinović te dodao da se njime građanima, koji ne žive u Zagrebu, šalje poruka da su građani drugog reda.

- Ministar je rekao da će u svakoj županiji biti jedna bolnica. Ok. Grad Zagreb ima status županije. E tu nema jedna bolnica nego 12 bolnica. Upozoravao sam da ministar neće imati hrabrosti pipnuti u gorući problem dugova u zdravstvu, a to je Zagreb - kaže Milinović.

Ministru zamjera i to što ne poznaje sustav financiranja zdravstva.

- Ukidanjem kreveta neće dobiti apsolutno ništa - dodao je, te se na kraju dotakao francuske konzultantske tvrtke. 

- Pogledajte, ovo je masterplan bolnica. Ovaj uvez košta 200.000 eura. Ovdje su podaci koje su sačinili hrvatski stručnjaci i francuska konzultantska tvrtka je to samo uvezala u jedan masterplan. To je još jedna kriva poruka i nepoštivanje stručnjaka u Hrvatskoj - rekao je Milinović.

Ćorušić: Nismo za ukidanje bolnica, nego za redizajn mreže

Radi se o još jednom avanturističkom i diletantskom pristupu, a to znamo po onome što je administracija Rajka Ostojića napravila u prošle dvije godine, rekao je Ante Ćorušić, predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo. Na konferenciji za novinare u središnjici stranke oštro je kritizirao masterplan bolnica, kojeg je u utorak predstavio ministar zdravlja Rajko Ostojić.

- Ne sviđa mi se što bolnice gube pravni subjektivitet. Nismo za ukidanje bolnica. Mi smo za redizajn mreže - rekao je Ćorušić te za primjer dao ukidanje bolnice u Pakracu.

- Pacijenti trebaju biti zabrinuti. Kako provesti masterplan kad je Linić uzeo 800 milijuna kuna zdravstvu? - zapitao se.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...