Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Daruvar: Emi (3,5) su treći put odbili invalidninu od 1250 kn

Iako je rođena bez lijeve podlaktice i šake, mala Ema nema pravo na 1250 kuna na mjesec. Kao i prijašnja dva puta, u komisiji opet nije sjedio liječnik fizijatar...

Željko Rukavina
Foto: Željko Rukavina
0 komentara

U utorak sam došla u daruvarski Centar za socijalnu skrb i rekli su mi kako moja djevojčica nema pravo na osobnu invalidninu. Rekli su nam da ćemo pisano rješenje dobiti na kućnu adresu, kaže ogorčena majka Tanja Kuzle.

Ema (3,5) rođena je bez lijeve podlaktice i šake te joj je utvrđena 80-postotna invalidnost. No već treći put daruvarski Centar za socijalnu skrb donio je negativno rješenje. Znači, Ema ne može dobiti 1250 kuna, koliko iznosi maksimalna osobna invalidnina. Kao i u prijašnja dva slučaja, u komisiji Centra ni ovaj put nije sjedio liječnik fizijatar, koji je najmjerodavniji u takvim slučajevima.

Nakon što je početkom ove godine Emi odbijen zahtjev za osobnu invalidninu, ravnatelj daruvarskog Centra za socijalnu skrb Zvonko Kovačić rekao nam je kako predsjednik komisije određuje koji će profil stručnjaka ući u sastav tog tijela. Ali, dodao je, sugerirat će predsjedniku komisije da uvrsti i fizijatra.

- Sastav komisije ostao je gotovo isti. Ako nas i u Zagrebu odbiju, obratit ćemo se sudu. Ići ćemo na rušenje Pravilnika koji omogućuje dvojako tumačenje - rekla nam je Tanja Kuzle.

U drugim sredinama, rekla je Kuzle, nedostatak podlaktice i šake smatra se hendikepom u svakodnevnom životu.


Veseli se malom braci

Ema već nekoliko mjeseci ide u vrtić. Posebno ju je razveselilo rođenje tromjesečnog brata Frana. Jedva čeka, kaže, da Fran naraste i da se zajedno mogu igrati.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message