Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Daruvarca će pustiti: Žrtva ga htjela napasti, a majka plače...

Daruvarac je 13. lipnja brutalno premlatio djevojku (18) u kafiću u kvartu Melada. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, te je gazio po cijelom tijelu...

Foto: Dino Stanin/PIXSELL/Privatni album
398 komentara

Darka Kovačevića Daruvarca (31), optuženog da je u Zadru teško pretukao djevojku (18), trebali bi tijekom dana pustiti na slobodu jer je istekao zakonski rok koliko može biti zadržan u pritvoru. Njegov odvjetnik Andrej Korljan na jutrošnje ročište nije došao.

POGLEDAJTE VIDEO:

Daruvarcu su predložili mjere opreza po kojima ne smije napuštati Zadar i ne smije kontaktirati sa žrtvom. Sljedeća rasprava zakazana je za 9. siječnja.

Zadar: Održano ročište Darku Kovačeviću zbog premlaćivanja djevojke | Autor: Dino Stanin/PIXSELL Foto: Dino Stanin/PIXSELL

UDARAO GLAVOM U UMIVAONIK Daruvarac je krvnički tukao djevojku, sad ide na slobodu?!

Na ovakvu sudsku odluku burno je reagirala majka napadnute djevojke koja je plakala i vikala, a potom je i djevojka upala u sudnicu i htjela skočiti na Daruvarca. 

Odvjetnik obitelji pretučene djevojke rekao je kako ne može prigovoriti ponašanju djevojke ni majke:

 - Trebalo je malo više paziti da se žrtve ponovno ne povrijede. To novo traumatiziranje je jedina zamjerka sudu. 

Rekao je i da obitelj živi u strahu te da to sve predugo traje.

Kovačević  je 13. lipnja brutalno premlatio djevojku (18) u kafiću u kvartu Melada. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, te je gazio po cijelom tijelu. Udarao je njezinom glavom u umivaonik toliko jako da se ovaj slomio. Policija ga je uhitila tek idući dan, 12 sati nakon brutalnog napada i nakon angažmana majke nesretne djevojke.

SUĐENJE 'DARUVARCU' 'Cura je bila krvava, ali nisam vidjela da ju je Darko mlatio'

U čitanju optužnice čulo se da je Daruvarac, na opasku gosta kafića da je prestane tući jer će je ubiti, odgovorio: 'To i želim'.

Da je bio još jedan udarac ne bi preživjela

- Ja sam mislila da je bio još jedan udarac, ne bi preživjela. Osjećam se krivom što nisam mogla nešto napraviti. A mogla sam - dodala je i ispričala kako je doživjela psihički slom i završila u bolnici, a  kad je čula da bi Kovačević mogao na slobodu, odlučila je progovoriti za Provjereno

- Nisam ništa mogla napraviti, onda sam vidjela da je vuče za kosu iz WC-a, u krvi, bukvalno joj je otpadalo s lica, sve joj se raširilo, to je virilo - rekla je. 

Slučaj je komentirala i majka djevojke koja je ispričala što su proživljavali.

- Zvali su nas na telefon, njoj su govorili neka si spremi sprovod majci kao što je spremila ocu i da će nas ubiti zbog toga Darka. Svi znaju da su meni pred zgradom bile probušene gume nožem. Je l' to dijete mogu samo ostavit, da ide samo u školu? Ne mogu. Jednostavno, spoznaja da on ide van i da on može nauditi nekome drugome, ne samo nama - rekla je za Provjereno.

Možda vas zanima i ovo:
Message