Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Daruvarac je krvnički tukao djevojku, sad ide na slobodu?!

Novo suđenje Darku Kovačeviću nije počelo. Na slobodu izlazi jer je pola godine bio u pritvoru, a to je maksimum. Odvjetnik nije došao na sud jer tvrdi da rasprava nije zakazana po zakonu

Foto: Pixsell
223 komentara

Novo suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) za nanošenje teških tjelesnih ozljeda djevojci (18) nije počelo jer na ročište nije došao njegov odvjetnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

SUDAC ZAVRŠIO U BOLNICI Premlatio djevojku: Daruvarcu će suditi sutkinja bez iskustva

Budući da u petak, 14. prosinca, ističe zakonski rok od šest mjeseci, koliko osoba može biti zadržana u pritvoru, Daruvarac će izaći na slobodu. Njegov odvjetnik Andrej Korljan nije došao jer tvrdi da glavna rasprava nije zakazana po zakonu.

- Zakonom je propisano da se dostava poziva mora obaviti tako da između dana dostave i dana rasprave bude primjereni rok za pripremu obrane od osam dana. Ovdje taj zakonski rok nije ispoštovan. Ja sam kao branitelj dužan štititi prava i interese okrivljenika kojeg branim u kaznenom postupku. Kad bih ja, unatoč saznanju o nezakonito zakazanoj glavnoj raspravi njoj pristupio, direktno bih naštetio okrivljeniku. Iz tog razloga niti smijem niti želim to učiniti - rekao je Korljan.

MAJKA PRETUČENE O SVJEDOKINJI: 'Klela se na dijete da će reći istinu, kako sad može spavati?'

Darko Kovačević Daruvarac je 13. lipnja brutalno premlatio djevojku (18) u kafiću u kvartu Melada. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, te je gazio po cijelom tijelu. Udarao je njezinom glavom u umivaonik toliko jako da se ovaj slomio. Policija ga je uhitila tek idući dan, 12 sati nakon brutalnog napada i nakon angažmana majke nesretne djevojke. U čitanju optužnice čulo se da je Daruvarac, na opasku gosta kafića da je prestane tući jer će je ubiti, odgovorio - to i želim.

- Po meni, nema nikakvih uvjeta za bilo kakve mjere opreza - rekao je Korljan o mjerama opreza.

Da je bio još jedan udarac ne bi preživjela

- Ja sam mislila da je bio još jedan udarac, ne bi preživjela. Osjećam se krivom što nisam mogla nešto napraviti. A mogla sam - dodala je i ispričala kako je doživjela psihički slom i završila u bolnici, a  kad je čula da bi Kovačević mogao na slobodu, odlučila je progovoriti za Provjereno

- Nisam ništa mogla napraviti, onda sam vidjela da je vuče za kosu iz WC-a, u krvi, bukvalno joj je otpadalo s lica, sve joj se raširilo, to je virilo - rekla je. 

Slučaj je komentirala i majka djevojke koja je ispričala što su proživljavali.

- Zvali su nas na telefon, njoj su govorili neka si spremi sprovod majci kao što je spremila ocu i da će nas ubiti zbog toga Darka. Svi znaju da su meni pred zgradom bile probušene gume nožem. Je l' to dijete mogu samo ostavit, da ide samo u školu? Ne mogu. Jednostavno, spoznaja da on ide van i da on može nauditi nekome drugome, ne samo nama - rekla je za Provjereno.

Možda vas zanima i ovo:
Message