Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Daruvarac je krvnički tukao djevojku, sad ide na slobodu?!

Novo suđenje Darku Kovačeviću nije počelo. Na slobodu izlazi jer je pola godine bio u pritvoru, a to je maksimum. Odvjetnik nije došao na sud jer tvrdi da rasprava nije zakazana po zakonu

Foto: Pixsell
227 komentara

Novo suđenje Darku Kovačeviću Daruvarcu (31) za nanošenje teških tjelesnih ozljeda djevojci (18) nije počelo jer na ročište nije došao njegov odvjetnik.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1202561 / Anamaria Todorić u spotlightu govori o slučaju Daruvarac.]
SUDAC ZAVRŠIO U BOLNICI Premlatio djevojku: Daruvarcu će suditi sutkinja bez iskustva

Budući da u petak, 14. prosinca, ističe zakonski rok od šest mjeseci, koliko osoba može biti zadržana u pritvoru, Daruvarac će izaći na slobodu. Njegov odvjetnik Andrej Korljan nije došao jer tvrdi da glavna rasprava nije zakazana po zakonu.

- Zakonom je propisano da se dostava poziva mora obaviti tako da između dana dostave i dana rasprave bude primjereni rok za pripremu obrane od osam dana. Ovdje taj zakonski rok nije ispoštovan. Ja sam kao branitelj dužan štititi prava i interese okrivljenika kojeg branim u kaznenom postupku. Kad bih ja, unatoč saznanju o nezakonito zakazanoj glavnoj raspravi njoj pristupio, direktno bih naštetio okrivljeniku. Iz tog razloga niti smijem niti želim to učiniti - rekao je Korljan.

MAJKA PRETUČENE O SVJEDOKINJI: 'Klela se na dijete da će reći istinu, kako sad može spavati?'

Darko Kovačević Daruvarac je 13. lipnja brutalno premlatio djevojku (18) u kafiću u kvartu Melada. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, te je gazio po cijelom tijelu. Udarao je njezinom glavom u umivaonik toliko jako da se ovaj slomio. Policija ga je uhitila tek idući dan, 12 sati nakon brutalnog napada i nakon angažmana majke nesretne djevojke. U čitanju optužnice čulo se da je Daruvarac, na opasku gosta kafića da je prestane tući jer će je ubiti, odgovorio - to i želim.

- Po meni, nema nikakvih uvjeta za bilo kakve mjere opreza - rekao je Korljan o mjerama opreza.

Da je bio još jedan udarac ne bi preživjela

- Ja sam mislila da je bio još jedan udarac, ne bi preživjela. Osjećam se krivom što nisam mogla nešto napraviti. A mogla sam - dodala je i ispričala kako je doživjela psihički slom i završila u bolnici, a  kad je čula da bi Kovačević mogao na slobodu, odlučila je progovoriti za Provjereno

- Nisam ništa mogla napraviti, onda sam vidjela da je vuče za kosu iz WC-a, u krvi, bukvalno joj je otpadalo s lica, sve joj se raširilo, to je virilo - rekla je. 

Slučaj je komentirala i majka djevojke koja je ispričala što su proživljavali.

- Zvali su nas na telefon, njoj su govorili neka si spremi sprovod majci kao što je spremila ocu i da će nas ubiti zbog toga Darka. Svi znaju da su meni pred zgradom bile probušene gume nožem. Je l' to dijete mogu samo ostavit, da ide samo u školu? Ne mogu. Jednostavno, spoznaja da on ide van i da on može nauditi nekome drugome, ne samo nama - rekla je za Provjereno.

Možda vas zanima i ovo:
Message