Obavijesti

News

Komentari 51

Deda se ne da: Nikad se nisam potukao, ali ovog sam opalio

Deda se ne da: Nikad se nisam potukao, ali ovog sam opalio
5

Drski razbojnik mislio je da će Trevor (77) biti lak plijen. Dočekao ga je ispred bankomata u Cardiffu. Zaprijetio je da će ga izbosti. Kakva pogreška. Hrabri djed razbio ga je jednom rukom

VIDEO

Nikad se u životu nisam potukao, ovo mi je prvi put, rekao je Trevor Weston (77), hrabri djed čiju je snimku junaštva podijelila i velška policija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:53

Lak plijen? Aha, malo sutra

Trevor je bivši vozač autobusa, a svako jutro se budi u 4.

Tako je bilo i tog ponedjeljka kad je krenuo na bankomat po novce.

- Radio sam s busevima 37 godina, navikao sam se rano dizati. Trebao sam novac da bih kupio novine pa sam otišao do centra, jer ovi meni bliži bankomati naplaćuju proviziju - ispričao je umirovljenik za Wales Online.

Došao je na parkiralište, vani je još bio mrak. Lak plijen, pomislio je drski razbojnik, dok je 77-godišnji umirovljenik hodao prema bankomatu. Pljačkaš je izvadio i nož i zaprijetio Trevoru. Ali vrlo je brzo shvatio da to neće ići baš tako lako.

'Dobro da video nema zvuka, što sam sve izgovorio...'

Trevor je stao u gard i jednom rukom natjerao razbojnika u bijeg. Nedavno je slomio rame pa je mogao koristiti samo ljevicu. Iako se nikad prije nije potukao, s nekoliko udaraca iz razbojnika je izbio svaku nadu da će otići s novcem. 

U jednom trenutku je, dok je stajao u gardu, pozivao razbojnika.

Ovaj je shvatio da je vrag odnio šalu pa je pobjegao. 

- Inače tamo ima dosta ljudi, ali tog jutra nije bilo nikoga. Podigao sam 20 funti kad me taj tip dočekao. Zgrabio me i rekao: 'Daj mi novac ili ću te izbosti!' Nikad se nisam potukao, a imao sam godinama posla s nasilnicima dok sam vozio autobus. Kad bi ušao netko tko je nasilan ili pijan ili ne bi htio platiti, rekao bih mu: 'Ajde, prijatelju, sjedi'. Nije bilo vrijedno sukoba. Kad mi je ovaj nasilnik rekao da mu dam novac, pitao sam ga: 'Što?! Hoćeš novac, evo ti ovo', a onda sam digao ruke u gard. Morao sam ga opaliti. Sva sreća da u videu nema zvuka, što sam sve izgovorio, haha... 

Nije odmah zvao policiju

- Pogodio sam ga nekoliko puta, izgledao je dosta iznenađeno. Nije mogao vjerovati što radim. Da budem iskren, nisam ni ja. Kad sam ga riješio, otišao sam doma i odvezao sina na posao. Policiju sam nazvao tek oko 10 sati. I tek sam kasnije shvatio da je razbojnik držao olovku, a ne nož. Policajci su mi došli doma i pokazali video.

- Rekli su mi da me mogao ozlijediti jer mi je olovku držao blizu vrata. Nisam bio ni svjestan, bila je to prava navala adrenalina.  Dobio sam jako puno poruka, spominju me i na Twitteru i Facebooku, ali te stvari sam prepustio unuci - rekao je hrabri djed.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.