Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
69 komentara

DeLorean snimljen u Zagrebu: Tko nam je to stigao iz 1985.?

Legendarni automobil iz kultne filmske franšize 'Povratak u budućnost' snimljen je usred hrvatske prijestolnice. Sada je samo pitanje tko nam je došao iz - prošlosti?

Čitatelj 24sata
Foto: Čitatelj 24sata
69 komentara

Ako su moji proračuni točni, kad ova beba postigne 88 milja na sat (141 km), vidjet ćeš neka ozbiljna sr...., kaže dr. Emmet Brown prijatelju Martyju McFlyu u filmu “Povratak u budućnost”. Ubrzo automobil uz škripu guma i eksploziju nestaje u budućnosti dok za sobom ostavlja tragove od plamena.

POGLEDAJTE VIDEO: Iz budućnosti u Zagreb

Čitatelj 24sata u jednom je zagrebačkom kvartu snimio upravo tu legendu na četiri kotača, automobil koji je rasplamsao maštu brojnih generacija još od 1985. godine, kada je snimljen prvi od tri ' Povratka u budućnost '.

Čini se kako je pri putovanju kroz vrijeme naišao na određene probleme s obzirom da je njegov vlasnik morao pozvati vučnu službu. No, tako to nekako i bude u Hrvatskoj onima koji gledaju naprijed - potrebna im je vučna služba. A kako će pak vlasnik do rezervnih dijelova, na to uopće ne želimo pomišljati.

Čitatelj 24sata

Vozilo je u jednom trenutku bilo parkirano kraj jedne tvrtke na Knežiji, ali tamo nam nisu željeli potvrditi niti zanijekati da su ga vidjeli. Jučer su ga vidjeli i na Europskom trgu. Na Facebook stranici “Uživo s hrvatskih prometnica” pojavio se komentar koji tvrdi da će se vozilo koristiti za snimanje filma u Velikoj Gorici, dok je jedan korisnik u šali napisao kako je “Došao u Hrvatsku i zaglavio u njoj”.

Iako je DeLorean DMC-12 takoreći treća zvijezda filma, u stvarnosti nije doživio svijetlu budućnost. Tvrtka DeLorean osnovana je 1975. Utemeljio ju je američki biznismen John Delorean.

Iako je dizajn vozila bio ispred svojega vremena s karoserijom od nehrđajućeg čelika i vratima u obliku galebovih krila, automobili su bili loši i stalno su se kvarili. Proizvedeno ih je oko 9000, a tvrtka je otišla u stečaj već 1982.

Pod punim imenom 'DeLorean DMC-12', to je bio jedini model koji je tvrtka ikada proizvela prije nego što je bankrotirala usred jedne od najvećih kriza koje su ikad pogodile američko tržište automobila. Unatoč tome, pojavljivanje u filmovima 'Povratak u budućnost', DeLoreanu je osigurala - besmrtnost.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message