Obavijesti

News

Komentari 699

Vukićeve i prosvjednike odvela policija, kćerka pala u nesvijest

Vukićeve i prosvjednike odvela policija, kćerka pala u nesvijest
24

Pred kućom Vukićevih u zadarskim Arbanasima okupili su se i prosvjednici koje je, zajedno s obitelji, odvela policija. U tijeku je iznošenje stvari i ulazak novog vlasnika

VIDEO

Gotovo sto interventnih policajaca osiguravalo je deložaciju deveteročlane obitelji Vukić u zadarskim Arbanasima kojima je obiteljska kuća stara 200 godina prodana na dražbi zbog poreznoga duga. 

Deložacija je trajala desetak minuta. Tijekom kaosa, u nesvijest je pala kćerka Vukićevih, ali još nekoliko ljudi koje je zbrinula Hitna pomoć. 

- Policija je pokazala neviđenu bezobzirnost prema prosvjednicima - komentirali su okupljeni koji su promatrali nastalu situaciju. U samo nekoliko minuta policija je prosvjednike i obitelj strpala u policijske marice. U tijeku je iznošenje stvari iz kuće. Uhićeni zbog pružanja pasivnog otpora policiji, njih 21, su na obradi nakon koje će protiv njih biti podnijeti prekršajne prijave. Među uhićenima nema članova deložirane obitelji. 

Policija je još od ranih jutarnjih sati osiguravala ulazak u posjed novoga vlasnika koji je kuću na dražbi kupio za 40 tisuća eura. 

U međuvremenu je Vukićima nudio dvostruko višu cijenu kako bi im prodao njihovu kuću. Uz obitelj Vukić pred kućom stoji tridesetak prosvjednika iz Udruga 'Živi zid' i 'Hrvatska sloga' kako bi spriječili deložaciju. Uzvikuju razne parole te se pitaju gdje je ministar Linić. Spominju i saborske zastupnike HDZ-a i SDP-a Božidara Kalmetu i Ingrid Antičević Marinović koji inače žive stotinjak metara od kuće Vukićevih.

Članovi obitelji Vukić i pripadnici građanskih udruga posljednja dva dana prosvjedovali su ispred Općinskog suda u Zadru koji je kuću Vukićevih stavio na javnu dražbu i odlučio o deložaciji. 

Agonija obitelji Vukić počela je početkom 90-ih godina kada su ostali bez posla i otvorili automehaničarsku radionicu. Posao nije išao pa su je morali zatvoriti, no obrt nisu odjavili pa su se nagomilali dugovi prema Poreznoj upravi. Dug je zbog visokih kamata 2009. godine iznosio 288.000 kuna, a sada iznosi oko pola milijuna kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 699
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'
MAGNITUDA 4,3 PO RICHTERU

Snažan potres kod Slunja, osjetio se diljem Hrvatske: 'Probudilo me, tresla se kuća'

''Prilično jako podrhtavanje'', ''Grunulo jako i dobro zatreslo'', ''Probudilo me'' - samo su neki od komentara na aplikaciji za prijavljivanje potresa