News

Komentari 122

Demo o Medvedu: Neka okupi branitelje i riješi probleme

Demo o Medvedu: Neka okupi branitelje i riješi probleme

Zajedno smo počeli 1990. godine u specijalnoj policiji u Rakitju. Prošli smo dio ratišta s 1. brigadom. Momak je ispravan, pošten i realan, komentirao je Demo novog ministra

Drama oko izbora novog ministra branitelja okončana je na inzistiranje predsjednika saborskog Odobora za ratne veterane Miodraga Deme, što je i sam potvrdio za RTL Direkt.

- Tražio sam od premijera hitan sastanak. To je urodilo plodom, hvala premijeru što nas je poslušao i što je reagirao brzo - rekao je Demo.

Kaže da novog ministra, Tomu Medveda poznaje jako dobro.

- Zajedno smo počeli 1990. godine u specijalnoj policiji u Rakitju. Prošli smo dio ratišta s 1. brigadom. Momak je ispravan, pošten i realan - dodaje Demo. Od Medveda, kaže, očekuje konkretne poteze.

- Kao prvo, da okupi dečke iz Savske, da ih povuče sa ceste i odvede u svoje urede te da krene rješavanje problema koje ljudi zahtijevaju - izjavio je Demo.

- Trebalo bi konačno riješiti pitanje šatora. Sad imamo svoga ministra - rekao je.

Demo ne vjeruje  da će se braniteljima u proračunu ukinuti 35 milijuna kuna. 

-  Mislim da će se stvoriti amandman na to sve skupa i porazgovarati s ministrom financija da se to malo ispravi - smatra.

Na pitanje što suštinski treba mijenjati u pristupu prema braniteljima, Demo odgovara:

- Mi smo trebali najprije zaposliti branitelje. Onda problema ne bi bilo. Mi to u Zagrebu radimo već 16 godina. Zaposlili smo šest do sedam tisuća branitelja. Da se tako radilo u ostatku zemlje, problema ne bi bilo - zaključuje.

 

Najčitaniji članci