News

Komentari 4

Demokrati sad traže uvid i u razgovore Trumpa i Putina...

Demokrati sad traže uvid i u razgovore Trumpa i Putina...

Američki Kongres traži uvid u telefonske razgovore predsjednika Donalda Trumpa s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom i drugim svjetskim čelnicima, rekao je u nedjelju predsjednik Odbora za obavještajna pitanja

Najvažnije je zaštititi nacionalnu sigurnost SAD-a i provjeriti je li predsjednik u razgovorima s drugim svjetskim čelnicima, osobito s Putinom, ugrozio našu sigurnost kako bi osobno profitirao u svojoj kampanji, rekao je za NBC demokrat Adam Schiff. 

Demokrati su prošli tjedan pokrenuli istragu za opozivom Trumpa nakon što je zviždač otkrio američkoj obavještajnoj zajednici da je Trump zatražio miješanje Ukrajine u američke predsjedničke izbore 2020. radi svoje vlastite koristi. 

U zviždačevoj pritužbi naveden je telefonski poziv u kojemu je Trump zatražio od ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskija da pokrene istragu o bivšem potpredsjedniku Joe Bidenu, favoritu za demokratskog predsjedničkog kandidata 2020. i njegovu sinu Hunteru. Hunter Biden bio je član uprave ukrajinske energetske kompanije. 

Trump je u nedjelju objavio na Twitteru da želi "upoznati" zviždača kojega je nazvao svojim "tužiteljem" i "osobu koja mu je protuzakonito otkrila tu informaciju". 

- Je li ta osoba špijunirala američkog predsjednika? Velike posljedice!, napisao je Trump. Potom je dodao: "Želim da se Schiff ispita zbog najveće prijevare i izdaje". 

U emisiji "60 minutes" na CBS-u objavljeno je da je zviždač pod saveznom zaštitom nakon dobivanja prijetnji. 

Najčitaniji članci