Obavijesti

News

Komentari 202

Denis Mandić (25) u Irskoj leži u komi, na kisiku je i aparatima

Denis Mandić (25) u Irskoj  leži u komi, na kisiku je i aparatima
3

Dok se ne probudi iz kome, mi nećemo znati u kakvom je mladi Denis stanju. Cimer Jimoh iz Nigerije zadao mu je teške ozljede glave, posebice desne strane

VIDEO

Dok se ne probudi iz kome, mi nećemo znati u kakvom je Denis stanju. Cimer Jimoh iz Nigerije zadao mu je teške ozljede glave, posebice desne strane i postoji mogućnost da mu je desna strana mozga toliko oštećena da se neće moći uopće kretati, a niti govoriti.

U neizvjesnosti smo svakog dana, zovemo bolnicu, a i oni nas kad god se nešto promijeni, kaže Ivona, supruga Osječanina Denisa Mandića (25). Njega je protekle srijede u unajmljenoj kući u irskom gradu Cork, napao cimer Jimoh Olumatemilorun (21). Zaskočio ga je dok je s drugim cimerom Alexom gledao televiziju i počeo ga metalnom šipkom lupati po glavi. Već od prvog udarca Denis je pao na tlo i ostao ležati u nesvijesti, a Alex je uspio pobjeći.

Denis u Irskoj živi i radi već dvije godine, kako bi supruga i on prestali biti korisnici socijalne pomoći. Počeo je radeći uglavnom po hotelima, isprva živio u hostelu, a potom je dijelio podstanarske stanove i kuće s raznim cimerima. Obzirom da je stanovanje u irskim gradovima iznimno skupo, cimerstvo je uobičajen način života za naše Hrvate na radu u toj zemlji. S Alexom i Jimohom počeo je živjeti prije dva mjeseca. Denisa posjećuju i prijatelji koji također rade u Corku i koji Ivonu obavještavaju o njegovom stanju.

- Prijatelji mi javljaju da je sam u sobi, na aparatima, ima cjevčicu za kisik i u komi je pa ništa ne čuje niti osjeti. Liječnici su mi rekli da sve ovisi hoće li splasnuti otok na njegovom mozgu - kroz suze pripovijeda Ivona koja svoje strahove i brige dijeli sa svekrvom, Denisovom majkom Brankom.

-Pokušavamo skupiti novac da bar Ivona ode u bolnicu i bude uz njega - kaže očajna Branka.

A da život u Irskoj nije tako bajan kao što se priča, potvrdio nam je i Osječanin Ivan.

- Lako nađeš posao, ali ga lako i izgubiš. Ima puno doseljenika koji su došli u potrazi za poslom. Dublin je pun kriminala. Imaju dosta mafijaša, narkomana, uličnih bandi. Svakoga dana nekoga izbodu na ulici, okradu ga. Cork je manji grad i puno je mirniji. Tamo skoro pa nema kriminala zato mnogi koji imaju djecu idu tamo tražiti posao - otkrio nam je Ivan koji u Irskoj živi već nekoliko godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 202
VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina
POGLEDAJTE VIDEO

Jedna od najvećih grabljivica se pojavila u Plitvičkim jezerima. Nisu je vidjeli preko 70 godina

U Nacionalnom parku Plitvička jezera, nakon više desetljeća, krajem travnja primijećen je suri orao. Ptica je strogo zaštićena i kritički ugrožena

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...
PRISILNO IH PRIVELI

Uznemirujuće. Pijani i krvavi napali policajce u vrgoračkom fast foodu i prijetili im smrću...

Pijane žene odbile su zapovijed policajaca da prestanu sa razbijanjem te je jedna policajca uhvatila za košulju te ga počela udarati po tijelu nastojeći ga izbaciti iz objekta kada je ušao
Ubojstvo na zagrebačkom Črnomercu! Sin usmrtio majku
POLICIJA GA PRIVELA

Ubojstvo na zagrebačkom Črnomercu! Sin usmrtio majku

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.