Detalji filmske pljačke: Lopovi informacije dobivali 'iznutra'? | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 15

Detalji filmske pljačke: Lopovi informacije dobivali 'iznutra'?

Detalji filmske pljačke: Lopovi informacije dobivali 'iznutra'?
3

Naoružani lopovi su izašli iz automobila, ukrali sanduke te se vratili u vozila i odjurili velikom brzinom. Na pisti su proveli 11 minuta, a pljačka je trajala samo tri minute

VIDEO

Pljačkaši koji su u ponedjeljak navečer u Bruxellesu opljačkali zrakoplov pun zlata i dijamanata koji je trebao poletjeti za Zürich, za svoj pothvat bili su savršeno pripremljeni. Novi detalji otkrili su kako su razbojnici automobilima ušli kroz rupu u ogradi zračne luke, a zatim su bez ispaljenog metka ukrali pošiljku koja je trebala završiti u zrakoplovu. 

Naoružani i maskirani, lopovi su izašli iz automobila, ukrali sanduke te se vratili u vozila i odjurili velikom brzinom. Na pisti su ukupno proveli 11 minuta, a cijela pljačka trajala je tri minute. 

Istraga je otkrila kako su se na pistu dovezli u dva crna vozila s 'rotirkama', a lopovi su bili odjeveni u uniforme slične policijskima. Jedno od vozila je pronađeno zapaljeno u predgrađu Bruxellesa. Policija intenzivno traga za osmeročlanom bandom. 

Do savršene pljačke lopove nije dovelo oružje već točna informacija o vremenskom razmaku između utovara tereta i polijetanja zrakoplova. 

- Ljudi koji su izveli ovu pljačku točno su znali za taj vremenski raskorak i kada će on uslijediti -  rekla je glasnogovornica Antverpenskog svjetskog centra za dijamante, Caroline De Wolf.

Pljačka je bila toliko dobro organizirana da ni putnici u zrakoplovu koji je čekao na polijetanje nisu imali pojma da se ispod njih odvija filmski scenarij. Da se nešto zbiva putnici su doznali tek kada im jer rečeno da je let otkazan. Lopovi su mirno i hladnokrvno naredili pilotima i zemaljskom osoblju da se odmaknu te uzeli više oko 120 vrećica punih dijamanata. Iza sebe su ostavili samo jednu manju vrećicu. Procjenjuje se da je vrijednost ukradene robe oko 50 milijuna dolara, piše deredactie.be.

Stručnjaci koji rade na slučaju nagađaju da je riječ o informacijama i ljudima 'iznutra'. 

- Siguran sam da je cijela stvar izvedena iznutra. Znali su jako puno. Valjda su znali i imena zaposlenika zračne luke - rekao je Doron Levy, stručnjak za sigurnost u zračnim lukama, piše The New York Times.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 15

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!
ČESTITKE DOBITNIKU

Sretnik putem interneta uplatio listić: Nije pogodio niti jedan broj, osvojio je 80.000 eura!

Igrač je odigrao 10. kombinacija i uplatio 13,00 €. U večerašnjem izvlačenju 167.kola nije pogodio ništa te je osvojio 80.000,00 eura