News

Komentari 19

Detalji tragedije kod dvorca Bela: Dvojicu muškaraca odron je zatrpao dok su bili u kanalu

Detalji tragedije kod dvorca Bela: Dvojicu muškaraca odron je zatrpao dok su bili u kanalu

Kako je utvrđeno nesretno su stradali muškarac starosti 45 i mladić starosti 22 godine sa područja Požeško-slavonske županije

U četvrtak poslijepodne došlo je do tragedije kod dvorca Bela II u Varaždinskoj županiji kada je odron zemlje zatrpao dva zaposlenika tijekom iskopa i sanacije dubljeg odvodnog kanala. Varaždinska policija oko 22 sata je objavila detalje ove velike tragedije.

POGLEDAJTE VIDEO Poginula dva radnika kod Novog Marofa

"Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske je danas oko 14 sati zaprimio dojavu da je u mjestu Bela, ulica Bela 2 prilikom izvođenja zemljanih iskopa došlo do zatrpavanja djelatnika sa zemljom. Na mjesto događaja upućene su sve hitne službe.

Brzim intervencijama vatrogasaca i ostalih hitnih službi na mjestu događaja sa radnim strojem pokušalo se doći do zatrpanih osoba, ali su na žalost zbog zadobivenih ozljeda na mjestu događaja preminuli. Kako je utvrđeno nesretno su stradali muškarac starosti 45 i mladić starosti 22 godine sa područja Požeško-slavonske županije.

Očevid je obavio Zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Varaždinu u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske i Inspektorom zaštite na radu.

Kako je utvrđeno očevidom, tijekom današnjeg dana oko 13.30 sati na području Bele u krugu Dvorca Bela 2, radove su izvodili djelatnici jednog građevinskog poduzeća sa varaždinskog područja. Izvodili su radove iskopa zemlje i polaganja cijevi, kojom prilikom je došlo do odrona djela zemlje u iskopanom kanalu za vrijeme kada su u kanalu bili radnici poduzeća. Prilikom odrona je došlo do zatrpavanja dva radnika.

Na mjesto događaja izašli su vatrogasci DVD Novi Marof, Ivanec, Završje Podbelsko i Margečan, koji su pomagali u izvlačenju unesrećenih, te djelatnici Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije i policijski službenici.

Tijela nesretnih muškaraca prevezeni su na patologiju varaždinske Opće bolnice gdje će se obaviti obdukcija. Policijski službenici će Posebnim izvješćem izvijestiti nadležno Državno odvjetništvo", stoji u priopćenju.

Najčitaniji članci