Obavijesti

News

Komentari 5

Upalio se crveni alaram: Dio A1 zatvoren je za sav promet, udari bure dosežu i do 180 km/h

Upalio se crveni alaram: Dio A1 zatvoren je za sav promet, udari bure dosežu i do 180 km/h

Samo jučer u Dalmaciji, u mjestu Zaostrog kraj Makarske samo jednom danu palo više oborina nego prosječno padne u cijelom listopadu. Čak 160 litara po kvadratnom metru

VIDEO

Tijekom jučerašnjeg dana Dalmacija je bila najkišovitiji dio zemlje.

Prema podacima mreže postaja Pljusak.com, najviše kiše je palo u mjestu Zaostrog kraj Makarske, čak 160 litara po kvadratnom metru. Tako je u samo jednom danu na ovoj mjernoj postaji palo više oborina nego prosječno padne u cijelom listopadu.

Vrlo obilne oborine pale su na području Vrgorca. U samom gradu je palo 140 litara kiše.

Hladnije nakon petka

DHMZ je unutar sustava MeteoAlarm izdao narančasto upozorenje za veći dio Jadrana, a u Dalmaciji se upozorava na nove obilne oborine, ponegdje do novih 90 litara.

Podno Velebita očekuju se orkanski udari bure zbog čega je izdano crveno upozorenje. Udari dosežu i do 180 klimetara na sat, zbog čega je dio autoceste A1 u potpunosti zatvoren za sav promet, potvrđuje to izvješće HAK-a.

Nova studija: Slabe struje u Atlantskom oceanu signaliziraju velike vremenske promjene
Nova studija: Slabe struje u Atlantskom oceanu signaliziraju velike vremenske promjene

Vrijeme će se od petka djelomično smiriti, ali će biti postupno još hladnije. 

DHMZ: Danas jaka bura na Jadranu, niske temperature

Oblačno s povremenom kišom, vjetrovito i razmjerno svježe. Oborina će ponegdje biti obilna, osobito u središnjim i gorskim predjelima te na jugu zemlje gdje će biti izraženih pljuskova s grmljavinom.

Na Jadranu su moguća kraća sunčana razdoblja, uglavnom na srednjem dijelu. Na kopnu vjetar umjeren do jak sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni.

Na većem dijelu Jadrana će puhati jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, a još na južnom dijelu umjereno i jako jugo. Temperatura zraka na kopnu većinom od 9 do 14, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 16 do 21 °C.

HAK: Olujni vjetar otežava promet na dionicama A1, A6 i Paškom mostu

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između Svetog Roka i Maslenica, a obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, izvijestio je u četvrtak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Također zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar) i Paški most.

Uočena je životinja (srna) na A6 Rijeka-Zagreb između čvora Bosiljevo II i čvora Vrbosko. HAK moli korisnike za dodatan oprez! 

Na A2 Zagreb-Macelj između čvorova Krapina i Trakošćan zabrana je prometa za motocikle, autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i teretna vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

U velikom nevremenu u Italiji oluja je čupala stabla i uništila kuće, zabilježen i manji tornado
U velikom nevremenu u Italiji oluja je čupala stabla i uništila kuće, zabilježen  i manji tornado

Na autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu s jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Zbog mjestimice obilnijih padalina moguće je zadržavanje veće količine vode na kolniku.  HAK upozorava na moguće odrone duž Jadranske magistrale i na cestama u gorju.

Zbog prometne nesreće na brzoj cesti DC10 između čvorova Prilesje i Luka vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 km na sat.

U prekidu i katamaranske trajektne linije

U prekidu su trajektne linije: Stinica-Mišnjak, Prizna-Žigljen i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ;

katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Split-Milna-Hvar-Korčula-Pomena-Dubrovnik, Sobra-Dubrovnik i Lastovo-Korčula-Dubrovnik

brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak i Ilovik- Mali Lošinj.

Trajekt na liniji Porozina-Brestova ne prevozi autobuse i kamione iznad 3t nosivosti.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je